VIDEO ⟩ Diskusija: Kā bērniem droši uzvesties ceļu satiksmē ziemas tumšajā laikā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Autotransporta direkcija informatīvās kampaņas "Mazs pasažieris – liela uzmanība!" laikā aicina uz tiešsaistes diskusiju par bērnu drošību ceļu satiksmē "Bērnu drošība ziemas tumšajā laikā – kam pievērst uzmanību uz ceļa un sabiedriskajā transportā?". Diskusija notiks 14. decembrī plkst. 14.30. To varēs vērot tiešraidē portālā "Apollo.lv" un Autotransporta direkcijas Facebook kontā.

Ceļa šķērsošana intensīvas satiksmes apstākļos vai diennakts tumšajā laikā. Apjukums, ko rada iekāpšana citā autobusā vai izkāpšana svešā pieturā. Izbīlis, ko piedzīvo mazs bērns, uz ielas atrodoties viens. Tās ir tikai dažas no situācijām, ar kurām var saskarties bērni, ikdienā patstāvīgi pārvietojoties uz ceļa un sabiedriskajā transportā.

Šķiet, ka gan likumdošana, gan ētiskie un morālie principi aicina līdzcilvēkus nebūt vienaldzīgiem, taču vēl aizvien novērojamas situācijas, kurās pieaugušie nav gatavi iesaistīties bērnu drošību apdraudošās situācijās. Pie tam – arī vecāki ne vienmēr zina, kā pareizi runāt ar savām atvasēm, lai sagatavotu bērnus drošam un patstāvīgam ceļam uz skolu, pulciņiem vai citur.

Lai vecākiem un līdzcilvēkiem sniegtu ieteikumus, kā palīdzēt mazajiem pasažieriem, kopā ar ekspertiem diskusijā tiks apskatīts šāds jautājumu loks.

  • Kad bērns ir gatavs savam pirmajam patstāvīgajam braucienam sabiedriskajā transportā?
  • Kam jāpievērš uzmanība pirms došanās ceļā ar sabiedrisko transportu bez pavadoņa?
  • Kā pareizi rīkoties līdzcilvēkiem, kuri pamanījuši sabijušos bērnu, kurš nonācis problēmsituācijā sabiedriskajā transportā?

Diskusijā piedalīsies Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš, Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa un psihoterapeits Artūrs Miksons.

Informatīvā kampaņa "Mazs pasažieris – liela uzmanība!" tiek organizēta ar Ceļu satiksmes drošības padomes piešķirto finansējumu. Kampaņas mērķis ir izglītot bērnus, tai skaitā bērnus ar invaliditāti, vecākus, skolotājus, šoferus, citus pasažierus un sabiedrību kopumā par drošu rīcību, izmantojot (reģionālo) sabiedrisko transportu, kā arī skaidrot pareizu rīcību riskantās situācijās un atgādināt par katras grupas atbildību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu