Sniegputeņa dēļ divas dienas Talsu novadā skolas būs slēgtas, skolēni mācīsies attālināti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pilsētā plosās sniegputenis un vētra.
Pilsētā plosās sniegputenis un vētra. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sniegputeņa dēļ Talsu novadā otrdien un trešdien tiks slēgtas skolas un mācības 1. līdz 12 klašu skolēniem notiks attālināti, par pašvaldībā pieņemto lēmumu pastāstīja Talsu novada pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Viņa norāda, ka arī šorīt jau bija grūtības nodrošināt skolēnu pārvadājumus, jo divi autobusi ieslīdēja grāvī, bet tie samērā ātri tika atpakaļ uz ceļa un cietušo nebija. Visi autobusi bērnus nogādāja mācību iestādēs, tiesa gan, tas prasīja ilgāku laiku, nekā ierasts.

Sākotnēji bija plānots, ka pašvaldība otrdien, 13. decembrī, nenodrošinās skolēnu transportu, tādēļ skolēnus aicināja palikt mājās, solot iespēju robežās mājās palikušajiem bērniem nodrošināt attālināto mācību procesu.

Patlaban nolemts, ka skolas būs slēgtas divas dienas un mācības notiks attālināti.

Fedko informē, ka laika apstākļi ir būtiski ietekmējuši novada iedzīvotāju ikdienas gaitas. Talsu novada pašvaldība jau kopš agra rīta saņem ļoti daudz iedzīvotāju zvanu un sūdzību par piesnigušiem un aizputinātiem ceļiem. Visvairāk iedzīvotāji zvana no Talsiem un Mērsraga pagasta. Lai arī putenis nerimstas, tomēr ceļu tīrīšana iespēju robežās tiek nodrošināta. Talsos ielas sāka tīrīt ap plkst.8.45, ap plkst.7.30 tehnika devās no Valdemārpils uz Talsiem, plkst.15 atkārtoti tiks sākta ielu un ceļu tīrīšana Mērsraga pagastā.

Prioritāte pašlaik ir lielākie ceļi un ielas, jo arī tehnikas vienības pakalpojumu sniedzējiem ir ierobežotā skaitā.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un, ja tas ir iespējams, samazināt pārvietošanos ar transporta līdzekļiem.

Kā vēstīts, Talsu apkārtnē ir kritiski slikti braukšanas apstākļi un autoceļu uzturēšanas darbi šobrīd tur ir maz efektīvi vai ar nulles efektu.

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji norāda, ka Talsu apkārtnē uz visiem autoceļiem ir kritiski slikti braukšanas apstākļi - ceļi apledo, redzamība ir 40 metru robežās, veidojas aizputinājumi, ceļi var būt neizbraucami. Uzturēšanas darbi patlaban ir maz efektīvi vai arī ar nulles efektu.

LVC aicina izvērtēt nepieciešamību doties ceļā šajā apkārtnē un patlaban atlikt neobligātos braucienus.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem var informēt LVC, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos "Twitter" un "Facebook".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu