"Labrīt Eiropas Parlamentam!" Ungārijas premjers izsmej korupcijas skandālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns.
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns. Foto: lev radin/Shutterstock

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns pirmdien, 12. decembrī, mikroblogošanas vietnē "Twitter" izsmējis Eiropas Parlamentu (EP) par korupcijas skandālu, kurā iesaistīta viena no EP viceprezidentēm.

"Labrīt Eiropas Parlamentam," tviterī ierakstījis Orbāns, publicējot fotogrāfiju no 1981. gada, kurā bijušie ASV prezidenti Ronalds Reigans un Džordžs H. V. Bušs redzams smejošu laužu pulkā.

Virs foto lasāms teksts: "Un viņi sacīja, ka EP ir nopietni nobažījies par korupciju Ungārijā."

Eiropas Komisija (EK) ir rekomendējusi Ungārijai paredzētos 13 miljardus eiro no Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļiem saglabāt iesaldētus, līdz Budapešta īstenos papildu nozīmīgas reformas likuma varas uzlabošanai un korupcijas apkarošanai.

Arī EP nobalsoja par līdzekļu iesaldēšanu. Taču piektdien pašu Eiropas Parlamentu satricināja korupcijas skandāls.

Briseles policija izmeklē apsūdzības, ka personas, kas darbojušās Kataras vārdā, Eiropas politiķiem maksājušas prāvus kukuļus, lai šādā ceļā ietekmētu Eiropas politikas debates. Viena no aizdomās turamajiem ir EP viceprezidente Eva Kaili.

Viņa ir atstādināta no parlamenta viceprezidentes pienākumiem, kā arī no no EP prezidentes pārstāves Tuvajos Austrumos pienākumiem. Tomēr Kaili joprojām ir EP deputāte.

ES ārlietu ministri pirmdien brīdinājuši, ka skandāls var iedragāt Eiropas institūciju uzticamību.

EP deputāts no Ungārijas Balāžs Hidvegi sestdien apsūdzēja EP kreisi noskaņotos deputātus, ka tie gadiem ilgi "fabricējuši melus par korupciju Ungārijā".

"Tagad viņu vadošā politiķe (..) ir iesaistīta lielākajā korupcijas skandālā ES vēsturē," tviterī norādīja Hidvegi, pārmetot EP politiķiem liekulību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu