"Es negribēju." Ieva Brante atklāj emocionālu stāstu, cik neparasti pie viņas nonāca sunīte Tinkī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ ibrante

Juriste un Rīgas domes deputāte Ieva Brante pagājušajā gadā negaidīti zaudēja savu uzticamo draugu - pundrušpicu šķirnes sunīti vārdā Bū. Viņa neslēpa to, cik ļoti pārdzīvo šo notikumu, taču pirms kāda laika viņai blakus parādījās uz mata līdzīgs sunītis kā Bū. 

Nu Brante saviem soctīklu sekotājiem atklāj, kā tikusi pie jauna suņa, kaut sākotnēji to nebija ne vēlējusies, ne plānojusi. 

Publiskojot foto ar sunīti Ziemassvētku noskaņās, viņa atklāj Tinkī (Ķirbītes) stāstu. "Tinkī nebija man plānota. Es negribēju un neplānoju, un... jā, es negribēju. Punkts. Nav jātaisnojas par savu lēmumu, taču

pēc Bū aiziešanas es nespēju. Es to zināju, sapratu un biju mierā ar to.

Biju Itālijas ceļojumā, kad saņēmu PM ziņu. Es nepazinu to meiteni un viņas vēstuli kādu laiku neatvēru. Bet, kad to izdarīju, meitenes vēstule mani īpaši uzrunāja. Viņa lūdza paņemt sunīti, jo ļoti viņu mīl. Jā, jūs nepārklausījāties. Nemēģiniet šeit rakstīt nosodījumu. Lieki. Tā bija skaistākā vēstule no visām, kādu sen nebiju saņēmusi.

Tā bija patiesa. Bez uzspīlētas līdzjūtības par Būu aiziešanu, bez pielīšanas, asarām un stingri pēc būtības. Meitene ļoti gribēja špicīti, taču nozīmīgas pārmaiņas viņas dzīvē spieda darīt pretējo. Viņa izvēlējās mīlestībā balstītu lēmumu, nevis par katru cenu pierādīt citiem "es varu". Es atsaucos adoptēšanas lūgumam.

Es Tinkī neuztvēru kā savu. Es priecājos, un manī bija siltas sajūtas, taču viņa nebija mana. Iekšēji.

Par manu viņa kļuva tad, kad pagaršoja saimniecības kopšanas līdzekli no apkopējas krājumiem un viņas mute sāka putot. Es to nemanīju. Viņa atnāca, uzlika man virsū savas ķepiņas un teica: "Mammu, es kaut ko ne to pagaršoju. Man ir slikti." Jā. Es skaidri to dzirdēju. Un es dzirdēju arī savu iekšiņu.

Todien biju ar velo. Vēja ātrumā dažās minūtēs mēs bijām klīnikā. Todien mēs bijām ģimene. 

Šodien Tinkī ir mana meitene. Mana mazā actiņa, deguntiņš un prieks."

Brante arī atklāja, kāds ir viņas sunītes TinkerBell vārda skaidrojums: "Tinkerbell ir ticēt brīnumam un labestībai. Tā ir iedvesma sapņot un darīt. Ko es mēģinu teikt? Ļaujiet brīnumiem notikt. Un? Un tie notiks."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ieva Brante (@ibrante)

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka aktīvā deputāte teju vienmēr bija kopā ar Pomerānijas špicu šķirnes sabiedroto vārdā Bū. Abas kopā skrēja, skrituļoja, supoja, brauca ar velosipēdu, kopā devās uz intervijām. Bū piedalījās arī konferencēs un darba procesā. 

Savā "Instagram" Brante pagājušajā vasarā dalījās ar sēru vēsti rakstot: "Ja nav tevis, nav arī manis..." Bū Ievas dzīvē ienāca, kad viņas ģimenei nācās piedzīvot traģisku zaudējumu – mazbērniņa Kārļa došanos mūžībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu