Interjera tendenču prognoze 2023. gadam: kas aiziet, kas paliek, kas ienāk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ninoon/Shutterstock

Kāds izskatīsies 2023. gads interjeros, ko var dēvēt par moderniem? Portāls "Insider" aptaujāja interjera dizainerus un lūdza prognozēt, kam jāaiziet, kam jāpaliek un kas jauns parādīsies.

Visas 50 pelēkā nokrāsas iziet no modes

Interjera dizainere Sjūzena Heivarde uzskata, ka pelēku interjeru tendence pamazām izzūd.

"Pelēkie interjeri pamazām izzūd kopā ar vēso toņu paleti," saka dizainere. "To vietā nāks krāsainība, akcentētas sienas un siltie toņi."

Masīvi apgaismes ķermeņi ir izrādījušies nepraktiski

Gaismas ķermeņi pēdējos gados kļuvuši arvien lielāki, un dažos gadījumos tie telpas izmēram ir par lielu un neatbilst pēc mēroga.

"Es ceru, ka milzu gaismekļus atstāsim 2022. gadā," saka Heivarde. "Lustrai nevajadzētu būt tik lielai kā pusdienu galdam zem tās, un pie galda vajadzētu apsēsties bez riska sadauzīt galvu pret lampu."

Plaukti bez malām nav sevi attaisnojuši

Kādu laiku dizaina pasauli bija pārņēmusi ideja, ka plauktiem interjerā jāpeld – daudzos interjeros redzēti pie sienām piestiprināti dēlīši. Šim konceptam vajadzēja radīt atvērtības sajūtu, bija arī cerība, ka plauktos līdz ar to būs vairāk vietas.

Interjerists Rūdolfs Dīzels domā, ka 2023. gadā šādus plauktus neviens vairs klientiem neieteiks. Dzīve pierādījusi, ka garāki plaukti izskatās labāk nekā vairāki nelieli plaukti, kas rada haosa un pārblīvētības sajūtu.

Dabiskā stila popularitāte samazināsies

Interjera dizainere Sāra Bovena uzskata, ka modernā dabiskā stila tendence, kas definēta kā minimālisma, gadsimta vidus dekoru un bohēmiskā dizaina stilu sajaukums, 2023. gadā, visticamāk, izies no modes.

Bovena domā, ka mūsdienu dabiskais stils ir tik ļoti izplatīts, ka visi interjeri pamazām sāk kļūt vienādi, tāpēc cilvēki sāks pievērsties kam citam.

Marokāņu stils interjerā joprojām aktuāls

Dizainere Amanda Bārnsa prognozē, ka marokāņu ornamenti un dizains marokāņu stilā no modes neizies arī 2023. gadā.

Marokāņu stila flīzes būs aktuāls interjera elements. To raupjā faktūra un izsmalcinātā estētika ļauj piesiet aci un neprasa papildu risinājumus.

Atgriezīsies drosmīgas, negaidītas krāsas

Vēsajiem un neitrālajiem toņiem aizejot, interjeros 2023. gadā parādīsies vairāk krāsu – un vairāk piesātinātu, drosmīgu toņu.

Šogad piesātinātās krāsas atgriezušās interjera detaļās – spilvenos un paklājos, bet  nākamgad interjeristi pievērsīsies arī sienām un citiem lieliem laukumiem.

Dekoratīvās sienas joprojām ir aktuāla interjera tendence

Interjera dizainers Rūdolfs Dīzels uzskata, ka arī 2023. gadā sienas ar dekoratīviem akcentiem būs modē, piešķirot telpām izteiksmīgumu un noskaņu.

"Izvēlieties akcentu ar unikālu tekstūru vai tapetes līdzīgā krāsā kā pārējai telpai," iesaka Dīzels. "Ja vēlaties izveidot koka akcentu sienu, pārliecinieties, ka izmantojat vertikālas līstes, jo tās "paceļ" griestus un telpas padara intīmākas. Neizmantojiet atjaunotu koku, lai interjers neizskatās novecojis."

Dīzels arī iesaka izvēlēties pareizo sienu, jo vislabāk ir akcentēt pirmo sienu, ko redzat, ieejot istabā.

Izliektas formas būs aktuālas arī 2023. gadā

Rūdolfs Dīzels uzskata, ka izliekto formu tendence ir tik jauna, ka saglabāsies ilgāku laiku. "Tā kā cilvēki vienmēr vēlas pārmaiņas savās mājās, no taisnām līnijām jāpāriet uz liektām līnijām, eleganti un drosmīgi risinot telpas jautājumu," saka Dīzels. "Tādas lietas kā noapaļotas mēbeles vai arkas ļauj izveidot atšķirīgu, drosmīgu interjeru, neizskatoties pārāk kliedzoši vai bezgaumīgi."

Lietotas un senlaicīgas mēbeles ir uz palikšanu

Vintāžas mēbeles pēdējos gados ir kļuvušas ļoti iecienītas, un interjera dizainere Džena Dalasa paredz, ka 2023. gadā mēs šo stilu redzēsim arvien vairāk. "Tas ir brīnišķīgs veids, kā piešķirt savai mājai raksturu, un tas ir daudz labāk apkārtējai videi."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu