VIDEO ⟩ Japāņu boksa superzvaigzne Inoue kļūst par absolūto čempionu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Naoja Inoue
Naoja Inoue Foto: AFP/SCANPIX

Japānas bokseris Naoja Inoue otrdien Tokijā svara kategorijā līdz 53,5 kilogramiem kļuva par pirmo absolūto pasaules čempionu pusgadsimta laikā.

Inoue 11.raundā ar tehnisko nokautu pieveica Lielbritānijas pārstāvi Polu Batleru.

Inoue, saukts par "Monstru", pēc dominēšanas visā cīņas gaitā aizsardzībā boksējošo Batleru uz ringa dēļiem nogāza ar virkni sitienu pa ķermeni.

Inoues bilancē šobrīd ir 24 uzvaras tikpat cīņās, 21 no tām pabeidzot ar nokautu.

Viņš savā rīcībā jau esošajām Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa asociācijas (WBA) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) jostām pievienoja arī Batlera rīcībā līdz šim esošo Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona titulu.

Inoue ir kļuvis par pirmo absolūto pasaules čempionu šajā svarā kopš Panamas boksera Enrikes Pindera 1972.gadā.

Viņš arī kļuva tikai par devīto absolūto pasaules čempionu kopš četru jostu ēras sākuma 2004.gadā un pirmo šajā svara kategorijā.

"Četri gadi, kuru laikā kļuvu par absolūto čempionu, ir ilgs laiks, taču 13.decembrī beidzot kļuvu par absolūto čempionu šajā svarā," sacīja Inoue.

"Šī svaru kategorija nav viegli, taču man bija mērķis kļūt par absolūto čempionu, un man tas izdevās," teica uzvarētājs. "Tagad es domāju par pāreju uz nākamo svaru."

29 gadus vecais bokseris cīņu pret Batleru sāka ar vairākiem trāpīgiem sitieniem pirmajā raundā.

Otrajā viņš vairākkārt trāpīja Batleram korpusā, Batleram aizsargājoties un cīņu pilnībā kontrolējot Inouem.

Inoue turpināja dominēt divreiz iedzenot britu stūrī.

Batlers arvien vairāk aizsargājās, taču japāņu bokseris turpināja trāpīgus sitienus un 69 sekundes pēc 11.raunda sākuma sagādāja preitniekam nokautu.

"Es paredzēju, ka šī cīņa ilgs ilgāk nekā parasti," sacīja Inoue. "Šī ir pirmā reize, kad Batlers cīnās Japānā. Viņš ieradās uz šo titulu apvienošanās cīņu, un tāpēc esmu viņam ļoti pateicīgs."

Inoue ir tikai devītais cīnītājs, kuram vienlaikus ir visas četras galveno versiju - WBC, WBA, IBF un WBO - čempiona jostas.

Pārējie astoņi ir Bernards Hopkinss (-72,6 kg), Džermains Teilors (-72,6 kg), Terenss Kraufords (-63,5 kg), Oleksandrs Usiks (-90,7 kg), Džošs Teilors (-63,5 kg), Zauls Alvaress (-69,9 kg), Džermels Čarlo (-69,9 kg) un Devins Heinijs (-61,2 kg).

Inoue šogad kļuva par pirmo japāņu bokseri, kurš ieņēmis pirmo vietu žurnāla "Ring Magazine" prestižajā reitingā kā labākais cīnītājs visās svara kategorijās.

Šo atzinību viņš saņēma pēc tam, kad savā iepriekšējā cīņā jūnijā divos raundos bija sakāvis filipīniešu leģendu Nonito Donairi.

Tikmēr 34 gadus vecais Batlers pēdējo cīņu bija aizvadījis aprīlī, kad pēc punktiem pieveica filipīnieti Džonasu Sultanu, nosargājot WBO čempiona titulu.

Batlera, kurš pirmo reizi cīnījās ārpus Lielbritānijas, bilance tagad ir 34-3.

Arī Inoues jaunākais brālis Takuma otrdien uzvarēja mačā pirms Naojas cīņas, astotajā kārtā nokautējot Hadi Borneu no Filipīnām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu