Rīgā tiks uzstādīta pirmā Latvijā ražotā e-cigarešu depozīta sistēmas iekārta (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Yarrrrrbright/Shutterstock

Piektdien, 16.decembrī, Rīgā tiks atklāta pirmā Latvijā radītā e-cigarešu un bateriju depozīta sistēmas iekārta "Wingo", vēsta SIA "Wingo Deposit" pārstāvji.

Pirmais depozīta automāts atradīsies Dzirnavu ielā 74/76, un to plānots atklāt plkst.13.

Kā norāda kompānijā, "Wingo" ir pasaulē unikāla depozīta sistēma, kas radīta, lai samazinātu e-cigarešu pārstrādes problēmu.

Pēc "Wingo Deposit" aprēķiniem, Latvijas dabā ik gadu nonāk aptuveni 360 tonnas nepārstrādātu e-cigarešu.

Kompānijā skaidro, ka katra e-cigarete satur aptuveni 0,15 gramus litija. Gada laikā tās ir 2,7 tonnas litija, ar ko pietiek aptuveni 300 elektrisko automašīnu baterijām.

"Wingo" savākto litiju tālāk nodos elektrības banku ražošanai Ukrainas armijai. Elektrības bankas tiks tālāk izmantotas karalaukā, lai karavīri varētu uzlādēt komunikāciju ierīces.

Taujāti par investīcijām, "Wingo Deposit" pārstāvji tās neatklāja.

Vienlaikus kompānijā skaidroja, ka "Wingo Deposit" ir sabiedriskā labuma organizācija, kas saņēmusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu, un turpmākais e-cigarešu depozīta sistēmas attīstības temps atkarīgs no ieinteresētajiem uzņēmumiem, kas šīs iekārtas vēlēsies izvietot savās telpās.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Wingo Deposit" reģistrēts 2020. gadā, un tā pamatkapitāls ir 5836 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir AS "BAO" (36%), Mārim Gulbim piederošais SIA "KMPGB" (20%), Jurģim Ugoram piederošais SIA "Correctus" (16,19%), Vismands Menjoks (19,81%) un Nauris Paulovskis (8%).

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu