Igaunijā plosās stiprs vējš un puteņo. Slimnīcā Paidē nav elektrības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Spēcīgs sniegputenis Rīgā
Spēcīgs sniegputenis Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Stiprās snigšanas un vēja dēļ Igaunijā ir elektroapgādes pārrāvumi. Otrdien, 13. decembrī, valsts vidienes pilsētā Paidē pārtrūkusi elektrība Jervamā slimnīca.

Vietējais laikraksts "Jarva Teataja" ziņo, ka otrdien Paidē elektroapgāde traucēta 1117 klientiem, kuru vidū ir vietējā slimnīca, veikals "Maxima", vairāki citi uzņēmumi un mājsaimniecības.

Slimnīcas galvenais ārsts Kilvars Mands apliecinājis, ka slimnīca grimst tumsā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā elektrību nodrošina ar ģeneratoriem, bet visā ēkā elektrību šādā veidā nodrošināt nav iespējams.

Mands informēja, ka līdz elektroapgādes pārrāvumam bija pabeigtas visas otrdien plānotās operācijas un neatliekamu operāciju pagaidām nav. Tiek pieļauta iespēja pacientus, kuriem nepieciešama steidzama operācija, nosūtīt uz citām slimnīcām.

"Neviena pacienta dzīvība vai veselība pašlaik elektrības apgādes traucējumu dēļ nav apdraudēta," uzsvēra Jervamā slimnīcas galvenais ārsts.

Sāremā salā otrdien snigšanas dēļ radušos elektroapgādes traucējumu dēļ bija slēgtas skolas un bērnudārzi, bet trešdien lielākā daļa no mācību iestādēm atsāks darbu. Dažās mācību iestādēs arī trešdien mācības nenotiks, jo ēkas vairākas dienas bijušas bez elektrības un telpām nepieciešams laiks, lai iesiltu.

Igaunijas sadales sistēmu operators "Elektrilevi" ziņoja, ka otrdienas rītā bez elektrības palikuši 4000 klientu, no kuriem divas trešdaļas ir Sāremā salā. Otrdien elektroapgādi bija plānots atjaunot kontinentālajā daļā, bet līdz trešdienas vakaram - Igaunijas salās.

Pirmdienas vakarā elektrības nebija 7000 Igaunijas mājsaimniecību pēc tam, kad pirmdienas priekšpusdienā to skaits sasniedza pat 13 000.

Elektroapgādes traucējumus izraisījusi spēcīgā snigšana un vējš, kas piektdienas vakarā sākās Igaunijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu