FOTO un VIDEO Bahmutā tiks nogādāta "Veselības centra 4" sagādātā ātrās palīdzības automašīna un aprīkojums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ātrās palīdzības mašīna Ukrainai no "Veselības centra 4".
Ātrās palīdzības mašīna Ukrainai no "Veselības centra 4". Foto: VC4 Diagnostikas centrs/Facebook.com

Ārstniecības iestāde "Veselības centrs 4" (VC4) sagādājis ātrās palīdzības automašīnu un humāno palīdzību, kas tiks nogādāta Ukrainā, vēsta Aizsardzības ministrija (AM).

"Veselības centrs 4" sadarbībā ar AM un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) sniedz palīdzību Ukrainas aizstāvjiem, nosūtot jau otro neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu ar attiecīgu aprīkojumu, dažādām medicīnas precēm, pārsienamajiem materiāliem, silto apģērbu, pārtiku ar ilgu derīguma termiņu. 

"Veselības centrs 4" valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds norāda, ka personīgi ziedojuši ir arī VC4 darbinieki.

Tas ir humāns atbalsts medicīnas vienībām, kas sniedz palīdzību karadarbības zonā cietušajiem, kā arī ievainotajiem civiliedzīvotājiem.

Palīdzība tiks nosūtīta uz karadarbības skarto Ukrainas Bahmutas apgabalu.

"Jau tuvākajā laikā šo ātrās palīdzības automašīnu un tajā esošo humānās palīdzības sūtījumu saņems Ukrainas bruņoto spēku brigāde, kurai līdz šim nācās ievainotos nest uz rokām, lai nogādātu slimnīcā," uzsvēris AM vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš.

Šomēnes AM un NBS sadarbībā ar organizāciju "Uzņēmēji mieram" un uzņēmumu "Gaujas koks" Ukrainas atbalstam ir ziedojuši arī kravas automašīnu, kas paredzēta gan Ukrainas bruņoto spēku, gan civilo iedzīvotāju vajadzībām.

Ar šo kravas auto no Rīgas uz Slovjansku jau drīzumā tiks nogādāts elektrības ģenerators, lai nodrošinātu elektroapgādi un siltumu lielam skaitam iedzīvotāju šajā reģionā.

Jau vēstīts, ka kopš 24. februāra Latvijas valdības sniegtais militārais atbalsts Ukrainai cīņā pret Krievijas uzbrukumu ir mērāms jau aptuveni 300 miljonu eiro apmērā, savukārt Latvijas iedzīvotāji, uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas apkopojušas ziedojumus ap 19 miljonu eiro apmērā.

Latvijas sniegtajā militārajā atbalstā iekļauti ieroči, individuālais ekipējums, sausās pārtikas uzturdevas, munīcija, prettanku ieroči, pretgaisa raķetes "Stinger", bezpilota lidaparāti, pašgājējhaubices, helikopteri, degviela un citas preces.

Ar AM atbalstu Ukrainā regulāri tiek nogādāta daudzveidīga humānā palīdzība, kas tiek apkopota ar kustības "Uzņēmēji mieram" atbalstu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu