VIDEO "Mani met ārā pēc 18 gadiem!" Jēkabpils novads lemj izlikt no dzīvokļiem iedzīvotājus (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Inside Creative House/Shutterstock

Jēkabpils novada iedzīvotāji, kuriem pašvaldība savulaik ierādījusi dzīvokļus, saņēmuši ziņu, kas pārsteidz, – iedzīvotājus draud izlikt no mitekļiem, vēsta raidījums "Bez tabu".

Pēc Administratīvi teritoriālās reformas no daudzām vietvarām tapušā Jēkabpils novada domnieki pieņēmuši jaunus saistošos noteikumus, uzskaitot tos, kuri tiesīgi saņemt dzīvokli kā palīdzību. Daudzas ģimenes vairs neatbilst palīdzības saņēmēju statusam.

Iedzīvotājs Juris stāsta: "Bērnus esam izaudzinājuši, viņi dzīvo savu dzīvi. Esam te iesākuši remontus, bet pašvaldībā saka – paši vainīgi, ka remontējāt svešu īpašumu. Bet kā man dzīvot – kā bomzim?

Mani met ārā pēc 18 gadiem! Esmu meklējis citus īpašumus, bet man nav tiem līdzekļu. Varam dzīvot ārā, teltī! Iedzīvi saliksim zālītē, apsegsim un gaidīsim, kas notiks!"

Jēkabpils noavada domes deputāts Ainars Vasilis stāsta: "Apvienotajā novadā ir 4000 pašvaldības dzīvokļu. Tik daudz mitekļu dzīvokļu jautājumu risināšanā nav vajadzīgi. To uzturēšana ir dārga. Atvērtas tikai tādas grupas, kurām ir stingra nepieciešamība pēc dzīvokļiem."

Jēkabpils novada pašvaldības pārstāvis norāda, ka īrnieku vidū, ģimenēs katra situācija ir atšķirīga, bet pašvaldības saistošos noteikumus nevar pielāgot katrai situācijai. Vietvaras pārstāvis aicina izmisušos iedzīvotājus turpināt dialogu ar pašvaldību, lai rastu individuālu, vislabāko iespējamo risinājumu.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu