VIDEO ⟩ Cik darbinieku varētu būt jaunajā Klimata un enerģētikas ministrijā? (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
14. Saeimas deputāts Raimonds Čudars nodod zvērestu jeb svinīgo solījumu 14. Saeimas pirmās sēdes laikā.
14. Saeimas deputāts Raimonds Čudars nodod zvērestu jeb svinīgo solījumu 14. Saeimas pirmās sēdes laikā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunajā Klimata un enerģētikas ministrijā varētu būt ap 50 darbinieku, taču konkrēts skaits nav zināms, pastāstīja topošais klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars. 

Čudars skaidro, šobrīd ir skaidrs, ka uz jauno ministriju no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) tiks pārvietots Klimata pārmaiņu departmanets, bet no Ekonomikas ministrijas (EM) - divi ar enerģētikas politiku saistīti departamenti. Tāpat uz Klimata un enerģētikas ministriju varētu tikt pārvietoti atsevišķi citi speciālisti.

Uz jautājumu, cik liels darbinieku skaits varētu tikt pārvirzīts no VARAM un EM uz Klimata un enerģētikas ministriju, Čudars atbildēja, ka konkrēts cilvēku skaits vēl nav zināms, bet, šobrīd skatoties uz struktūru, skaits varētu būt ap 50.

Attiecībā uz jaunās ministrijas telpām Čudars skaidroja, ka šis jautājums pamatā ir adresējams Valsts kancelejai, kas atbilstoši likumam par jaunās ministrijas izveidi definē tehniskās iespējas.

"Līdz šim ir runa par VARAM rīcībā esošām telpām, kuras būtu iespējams pārveidot," viņš stāstīja.

Saeima nesen galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā, izveidojot jaunu - klimata un enerģētikas ministra - amatu. Paredzēts, ka šīs ministrijas vadīšana tiks uzticēta premjera partijai - "Jaunajai vienotībai", un ministra portfeli saņems bijušais Salaspils novada domes priekšsēdētājs, 14. Saeimā ievēlētais Čudars.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu