Krievija agrā rītā uzbrukusi Ukrainai ar bezpilota lidaparātiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls.
Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: Vitalii Stock/Shutterstock.com

Krievija trešdienas rītā uzbrukusi Ukrainai ar bezpilota lidaparātiem, iedarbinot gaisa trauksmes trīs apgabalos - Kijivas, Žitomiras un Vinnicas.

Gaisa trauksmes iedarbojās ap plkst.6 pēc vietējā un Latvijas laika, un drīz pēc tam no Kijivas apgabala un galvaspilsētas sāka pienākt ziņas, ka dzirdami sprādzieni.

Kijivas apgabala kara administrācijas vadītājs Oleksijs Kuleba apstiprināja, ka darbojas pretgaisa aizsardzība, un uzsvēra, ka šobrīd svarīgi atrasties patversmēs un drošās vietās.

Kijivas mērs Vitālijs Kličko ziņo, ka galvaspilsētas centra Ševčenko rajonā atskanējuši sprādzieni.

Kijivas apgabala kara administrācija ziņo, ka, spriežot pēc sākotnējās informācijas, Ševčenko rajonā lidrobota atlūzas nodarījušas bojājumus divām administratīvajām ēkām.

Kličko pavēstījis, ka plkst.7.25 jau bija notriekts ievērojams skaits Irānas militāro lidrobotu, ko izmanto Krievija.

Viņš ziņo, ka Kijivas apgabalā un virs galvaspilsētas Ukrainas pretgaisa aizsardzība notriekusi jau desmit "Shahed" uzbrukuma lidrobotus.

Arī Kuleba apstiprinājis, ka lielāko daļu lidrobotu Kijivas apgabalā notriekuši pretgaisa aizsardzības spēki.

Ap plkst.7.50 gaisa trauksmes turpināja skanēt Žitomiras un Kijivas reģionos, un Žitomiras kara administrācijas vadītājs Vitālijs Bunečko brīdina, ka iespējams otrs bezpilota lidaparātu uzbrukumu vilnis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu