Sniega apstākļi radījuši īslaicīgu piegāžu apjoma samazinājumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VAS "Latvijas valsts meži" izkārtne.
VAS "Latvijas valsts meži" izkārtne. Foto: Zane Bitere/LETA

Pēdējo dienu laikapstākļi ar ilgstošo puteni radījuši īslaicīgu apaļkoka piegāžu apjoma samazinājumu, liecina AS "Latvijas valsts meži" (LVM) publicētā informācija.

Uzņēmumā norāda, ka, pateicoties plašajam krautuvju izvietojumam, operatīvi saskaņotai un realizētai ceļu tīrīšanai, kā arī pakalpojumu sniedzēju augstajai kvalitātei, piegāžu process netika pilnībā paralizēts un piegādes turpinājās arī sniegotajās dienās.

LVM informē, ka pirmajā intensīvās snigšanas dienā pirmdien, 12.decembrī, piegādātais apaļkoku apjoms samazinājās par aptuveni pusi - no sākotnēji plānotājām 470 kravām, LVM piegādāja 270 kokmateriālu kravas. Līdzīga tendence saglabājās arī otrdien, 13.decembrī, bet snigšanai mitējoties, LVM prognozē atsākt piegādes sākotnēji plānotā apjomā.

LVM koksnes produktu ražošanas un piegāžu izpilddirektors Mārtiņš Krūze norāda, ka LVM pakalpojumu sniedzējiem ir iespēja drošības apsvērumu dēļ neveikt pakalpojumu izpildi, un no 117 kokvedējiem šajās dienās darbus izlēma turpināt aptuveni 80 kokvedēji.

Vienlaikus nedēļas otrajā pusē plānots situāciju normalizēt un organizēt piegādes atbilstoši ziemas apstākļiem, pircējiem piegādājot nepieciešamos koksnes produktu apjomus, norāda LVM.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu