Ņujorka meklē jaunu "žurku caru". Piedāvā iespaidīgu atalgojumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ņujorka meklē "nedaudz asinskāru" žurku caru, lai risinātu grauzēju problēmu ASV lielpilsētā.

Ņujorkas mēra Ērika Adamsa administrācijas pārstāvji paziņojumā uzsver, ka vēlas, lai lielpilsētas cīņu ar grauzējiem vadītu kāds, kuram piemīt "vispārēja dumpinieciska aura".

Oficiālais amata nosaukums ir "grauzēju skaita samazināšanas direktors", tomēr šis amats tiek dēvēts par žurku caru. Piedāvātais atalgojums - no 120 000 līdz 170 000 ASV dolāru gadā.

"Ideālais kandidāts ir ļoti motivēts un nedaudz asinskārs, apņēmības pilns izvērtēt visus risinājumus no dažādiem skatu punktiem," rakstīts sludinājumā. 

Ņujorka jau paaudzēm ilgi cenšas kontrolēt grauzēju populāciju. Pēdējā laikā arvien biežāk žurkas tiek novērotas parkos un uz ielām.

Žurkas ir pārdzīvojušas iepriekšējā Ņujorkas mēra Bila de Blazio īstenotos daudzmiljonu pūliņus, kas ieviesa vairākas atkritumu savākšanas un labākas mājokļu pārbaudes apkaimēs, kur visbiežāk manītas žurkas.

Pilsēta izmantoja arī sauso ledu, lai nosmacētu žurkas to slēptuvēs.

2019. gadā Ēriks Adamss, tolaik vēl būdams Bruklinas apgabala prezidents, demonstrēja slazdu - spaini ar indīgu zupu, kuras smarža pievilināja žurkas.

Tagad viņa administrācija meklē kādu, kurš varētu kļūt par "seju" Ņujorkas cīņai pret grauzējiem.

"Viltīgās, rijīgās un vaislīgās Ņujorkas žurkas ir leģendāras ar savām izdzīvošanas prasmēm, taču tās nepārvalda šo pilsētu — mēs to darām," rakstīts sludinājumā.

No pretendentiem tiek sagaidītas labas komunikācijas prasmes, laba humora izjūta un "spēja uzņemties vadību, izmantojot praktiskus paņēmienus, lai iznīcinātu grauzējus ar autoritāti un efektivitāti".

VIDEO: Viena no Ņujorkas populārākajām žurkām - "picas žurka" (2015. gada video)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu