Latvijas futbola čempionvienībai aizliegts reģistrēt jaunus spēlētājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Valmieras" futbolisti
"Valmieras" futbolisti Foto: Jānis Līgats

"Valmieras" un Jūrmalas "Spartaka" komandām piemērots jaunu spēlētāju reģistrācijas aizliegums, lēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja (DK).

Aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus attiecas gan uz vietējām, gan uz starptautiskajām pārejām, bet tas tiks atcelts brīdī, kad Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) apstiprinās saistību izpildi.

Valsts čempione "Valmiera" nav izpildījusi FIFA lēmumu saistībā ar trenēšanas un sagatavošanas kompensācijas izmaksu Doneckas "Šahtar" par spēlētāju Romanu Jakubu. Tāpat Valmieras klubs nav izpildījis FIFA lēmumu saistībā ar finansiālo saistību nokārtošanu pret futbola klubu Kazaņas "Rubin" par spēlētāja Viktora Aleksandrova pāreju.

Savukārt "Spartaks" nav izpildījis FIFA lēmumu un Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumu saistībā ar trenēšanas un sagatavošanas kompensācijas izmaksu futbola klubam Dakaras "Sacre Coeur" par spēlētāju Alī Barrī. Tāds pats lēmums nav izpildīts pret Ganas klubu "DC United" par spēlētāju Kvadvo Asamoā.

Tāpat Jūrmalas klubs nav izpildījis finansiālās saistības pret Čikeziju Miraklu Nvaorisu un Leonelu Vambā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu