Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Masturbācija: saldais un baudpilnais randiņš ar sevi pašu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Body Stock/Shutterstock

Masturbācija gadsimtiem ilgi bijis pilnīgs tabu. Cilvēki tika biedēti, ka pašapmierināšanās noved pie smadzeņu izkalšanas un vājprāta.  Mūsdienās masturbācija nav aizliegto tematu sarakstā, un mēs zinām: ir jauki izpētīt savu ķermeni un gūt no tā baudu. 

Izpētīts, ka regulāra masturbācija uzlabo gan garīgo, gan fizisko veselību, rada seksuālo apmierinātības sajūtu un ļauj justies pašapzinīgākam. 

Visi cilvēki nepiedzimst ar dabisku pašapmierināšanās talantu, citi savukārt vienkārši kautrējas paši no sevis, jo tā arī nav iepazinuši savu ķermeni. Ir daudz jautājumu, cik daudz masturbēt ir normāli, cik bieži to vajadzētu darīt un tamlīdzīgi. 

Portāla "Get Maude" ekspertu komanda atbild uz populārākajiem jautājumiem par pašapmierināšanos. 

Kas masturbē biežāk - sievietes vai vīrieši?

Pašapmierināšanās ir bauda, kas pieejama gan vīriešiem, gan sievietēm. Pētījumos teikts, ka 4-5 reizes nedēļā to dara 20% vīriešu un 5% sieviešu. 

Pētījumi arī atklāj, ka cilvēki to dara dažādos veidos. Vistradicionālākie veidi ir masāža, berzēšana, pieskaršanās saviem dzimumorgāniem. 

Parasti uzmanība tiek pievērsta dzimumorgānu apvidum, bet arī stimulēt citas erogēnās zonas var izrādīties ne mazāk patīkami.

Masturbēšanai ir daudz dažādu veidu, un tie visi ir pareizi, jo katra cilvēka ķermenis baudu izjūt atšķirīgi, un katrs cilvēks iemācās, kā vislabāk sev sagādāt baudu un seksuālu apmierinājumu.  

Vai bieža pašapmierināšanās ir veselīga?

Ir daudz iemeslu, kāpēc masturbēt ir veselīgi. Masturbējot cilvēks iepazīst savu ķermeni, tā slēptākās vietas, iemācās saldākos ceļus, kā sevi aizvest līdz baudas dziļumiem, kādi pieskāriena kairina visvairāk un kas liek baudā vaidēt un izbaudīt mirkli.

Pašapmierinoties gandrīz vienmēr iespējams novest sevi līdz baudpilnam orgasmam. Tas ir ļoti veselīgi, jo uzlabo garastāvokli, atbrīvo no spriedzes un uzlabo arī fizisko veselību. Asiņu pieplūšana dzimumorgānu rajonā ir veselīga, tas atstāj labvēlīgu iespaidu uz visu asinsrites sistēmu.

Pašapmierinoties cilvēks pēc salda orgasma arī pilnībā atslābinās, kas labvēlīgi iespaido nervu un muskulatūras sistēmu. 

Pētījumi liecina, ka masturbēšana ir arī lielisks veids, kā mazināt stresu un pieaugošu trauksmainību.

Ja grūti aizmigt vakarā vai nakts vidū pamostoties, dziļš un salds orgasms var palīdzēt aizmigt tikpat dziļā un saldā miegā. 

Vai pašapmierināšanās var palīdzēt izkopt labākus orgasmus?

Regulāri pašapmierinoties, iespējams izkopt savu orgasmu biežumu un dziļumu, kā arī vairāk iepazīt sevi, uzzinot daudz ko jaunu par savām vēlmēm un sava ķermeņa slēptākajam alkām.

Masturbācija ir viens no labākajiem veidiem, kā vienmēr sajusties seksīgi, tās ir pilnasinīgas, godīgas, kaislīgas un seksuālas attiecības pašam ar sevi.

Sevis izpēte un saldi eksperimenti ar sevi var novest pie jaunām, vēl neizjustām baudas izjūtām.

Pētījumos teikts, ka 9 no 10 sievietēm, kuras regulāri masturbē, biežāk piedzīvo orgasmu, savukārt tikai viena no četrām sievietēm regulāri izjūt orgasmu seksa laikā ar partneri.

Vai ir slikti masturbēt, ja esi attiecībās?

Masturbēšana ir daļa no jebkurām attiecībām - gan attiecībām tikai ar sevi, gan attiecībām ar partneri. 

Partnerattiecības, sekss un pašapmierināšanās nav jāuzskata par savstarpēji izslēdzošām lietām - tās faktiski var būt viena otru papildinošas darbības.

Pašapmierināšanās pieredze bez partnera ir labs veids, kā uzzināt vairāk par savu ķermeni, kas savukārt var aizvest pie labāka, sulīgāka un pārliecinātāka seksa partnerattiecībās. Pētījumi liecina, ka visi cilvēki, kas regulāri masturbē, spēj konkrētāk definēt savas seksuālās vajadzības un vēlmes. Viņi var arī labāk spēj apzināties, kas tieši viņiem sagādā prieku, tāpēc situācija ir izdevīga visiem.

Masturbācija kopā ar partneri ir ne vien ļoti uzbudinoša un daļa no pāra seksa, bet arī var palīdzēt vairāk uzzināt par otra seksuālajām vēlmēm un gaumi.

Cik bieži cilvēkiem vajadzētu masturbēt?

Biežums, kādā vajadzētu masturbēt, ir pilnīgi personiska lieta un izvēle.  Ir absolūti normāli to darīt bieži, ir absolūti normāli masturbēt reti vai ik pa laikam. Protams, to var nedarīt nemaz, un arī tas ir normāli. Tikai jāsaprot, ka tādējādi cilvēks sev atņem lielu daļu baudas un prieka. 

Pats galvenais ir tas, kā cilvēks jūtas. Masturbējot visa uzmanība  jāpievērš personīgajai labsajūtai. 

Tiešām visi to dara?

Patiesībā - kāda starpība? Bet jā, lielākā daļa cilvēku masturbē. Tas ir ļoti normāls veids, kā iepazīt un izprast savu ķermeni ļoti patīkamā veidā, sagādājot sev gan īsus un ātrus baudas mirkļus, gan ilgākas baudas spēles, kairinot savas jutīgākās vietiņas, pieskaroties sev maigi, mežonīgi, neķītri, glāsmaini, kaislīgi - kā vien gribas,  ar pirkstiem un dažādu priekšmetu palīdzību uzbudinot sevi līdz ekstāzei, izbaudot dziļu, galvu reibinošu orgasmu. Un tad vēl vienu. Un vēl. Kā vien vēlies. Cik bieži vien vēlies. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu