Putins izslēdzis Čulpanu Hamatovu no labdarības fonda pilnvaroto padomes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čulpana Hamatova
Čulpana Hamatova Foto: Instagram

Krievijas prezidents Vladimirs Putins izslēdzis aktrisi Čulpanu Hamatovu no labdarības fonda "Krug dobra" (Labestības loks) pilnvaroto padomes.

No padomes izslēgta arī aktrise Ksenija Rapoporta.

Tajā pašā laikā padomē iekļauta bērnu tiesībsardze un valdošās partijas "Vienotā Krievija" Ģenerālpadomes prezidija locekle Marija Ļvova-Belova, bijušais hokejists un Valsts domes deputāts no "Vienotās Krievijas" Vladislavs Tretjaks un kosmonauts Oļegs Novickis.

Fonds "Krug dobra" tika izveidots pagājušā gada janvārī, lai palīdzētu bērniem ar retām un smagām slimībām. Šobrīd tikai caur to iespējams iegādāties dārgās zāles "Zolgensma" bērniem ar spinālo muskuļu atrofiju.

2020. gadā, paziņojot par labdarības organizācijas izveidi, Putins pavēstīja, ka tā tiks finansēta, paaugstinot nodokļus tiem krieviem, kuri pelna vairāk nekā piecus miljonus rubļu gadā.

Hamatova 2012. gada prezidenta vēlēšanās publiski atbalstīja Putina kandidatūru, taču pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā viņa nosodīja karu un diktatora Putina īstenoto politiku. Nartā viņa aizbrauca no Krievijas un pašlaik uzturas Rīgā.

Arī Rapoporta ir iestājusies pret karu. Viņa piedalījusies arī vairākās politieslodzīto atbalsta akcijās.

Foto: Krievu aktrise Čulpana Hamatova

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu