VIDEO "Auksts, mitrs, stāvi ārā un gaidi." CSDD tehniskā apskate auto īpašniekiem sagādā neērtības (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Automašīnu tehniskā apskate Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) Rīgā sagādā mašīnu īpašniekiem nepatīkamus pārsteigumus. Rindas ir garas, bet skarbajos ziemas laikapstākļos nākas gaidīt zem klajas debess, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu". 

Mārtiņš devies uz ikgadējo tehnisko apskati savam automobilim, taču viņš pārsteigts nesagatavots – rindā priekšā gaidījuši vairāk nekā 160 cilvēki. Lai gan ieradies tehniskās apskates stacijā ap pl. 15, rinda "kustējusies" gausi un nācies gaidīt līdz pašam vakaram, kad beidzot sagaidījis savu kārtu. 

"Kad es iekļuvu iekšā, pats dramatiskākais bija tas, ka laiks bija tiešām auksts, vakars un visiem tiem, kas dodas iekšā, palūdz vienkārši iziet no stacijas ārā, aizveras durvis. Auksts, mitrs, stāvi ārā un gaidi, kad apskatīsies tavu mašīnu."

Šoferis atzīst, ka labprāt gribētu piedalīties tehniskās apskates procesā un sekot līdzi tam, kā inspektori veic pārbaudi.

Taču, ja tiešām jāsalst aiz durvīm, vismaz nojumi vai uzgaidāmo telpu klientiem vajadzētu atvēlēt. Mārtiņš ir neizpratnē par tādu kārtību, jo, viņaprāt, kovidpandēmijas ierobežojumi ir beigušies, tāpēc pamata šādai nehumānai rīcībai neesot.

CSDD aicina autovadītājus iestāties rindā uz rēķinu apmaksu un tehnisko apskati elektroniski, tādā veidā samazinot gaidīšanas laiku pat par divām trešdaļām.

Direkcijas pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters atzīst, ka pēdējo mēnešu laikā tik tiešām novērots pamatīgs klientu pieplūdums.

Lai pasargātu klientus un tehniskās apskates stacijas darbiniekus no infekcijas slimību izplatīšanās un parūpētos par šoferu drošību automašīnu pārbaudes laikā, klienti tiešām aicināti uzgaidīt aiz durvīm, skaidro direkcijā. Ērtības labad izvietota arī nojume stacijas galā, kur patverties no izmirkšanas.

Ja tomēr laikapstākļi nelutina un ir patiešām slikti, klienti drīkst lūgt atļauju inspektoriem uzkavēties tehniskās apskates stacijā, autovadītājiem paredzētā vietā.

Direkcijas pārstāvis aicina šoferus doties uz tehnisko apskati rīta stundās un brīvdienās, kad rindas ir visīsākās.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu