VIDEO Bļugera un Girgensona komandas svin uzvaras NHL čempionāta spēlēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Pitsburgas "Penguins" ceturtdien regulārajā čempionātā tika pie septītās uzvaras pēc kārtas.

Pitsburgas komanda viesos ar 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) pārspēja Floridas "Panthers" kmandu.

Bļugers uz ledus bija 13 minūtes un astoņas sekundes, no kurām divas minūtes un 50 sekundes spēlēja mazākumā. Latvieša kontā divi metieni pa vārtiem, uzvarēti seši no 11 iemetieniem un neitrāls lietderības koeficients.

Mājinieku rindās vārtus guva Raiens Lombergs un Sems Reinhards, bet viesu rindās ar diviem precīziem metieniem izcēlās Džeiks Gencels, kamēr 1+1 savā kontā ierakstīja Kriss Letangs un Jevgēņijs Malkins.

"Penguins" ar 40 punktiem 30 spēlēs Austrumu konferencē ieņem piekto vietu, bet "Panthers" ar 32 punktiem 31 mačā ir 11.pozīcijā.

Uzvaru ceturtdien izcīnīja arī Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres, kas ar 4:2 (2:0, 1:0, 1:2) izbraukumā pārspēja čempionvienību Kolorādo "Avalanche".

Girgensons laukumā pavadīja deviņas minūtes un 37 sekundes, no kurām 32 sekundes mazākumā un piecas vairākumā. Latviešu uzbrucējs uzvarēja divos no trim iemetiemniem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Uzvarētāju labā ar precīziem metieniem izcēlās Teidžs Tompsons, Alekss Taks, Rasmuss Dalīns un Dilans Kozenss, kamēr mājinieku sastāvā precīzi bija Miko Rantanens un Evanss Rodrigess.

Pie uzvaras ceturtdien tika arī Rūdolfa Balcera pārstāvētā Tampabejas "Lightning" komanda, kas savā laukumā bez savainotā latvieša sastāvā ar 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) pārspēja vārtsarga Elvja Merzļikina vienību Kolumbusas "Blue Jackets".

Merzļikins šoreiz palika rezervē, bet viņa komandas biedrs Daņiils Tarasovs atvairīja 25 no 28 metieniem.

Ar diviem precīziem metieniem "Lightning" rindās izcēlās Brendons Hāgels, bet pa vieniem vārtiem guva Pjērs-Eduārs Belmārs un Breidens Points, kamēr "Blue Jackets" sastāvā vienīgais ar trāpīgu raidījumu izcēlās Kirils Marčenko.

"Lightning" ar 39 punktiem 29 spēlēs NHL Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem sesto vietu, "Sabres" ar 30 punktiem 30 mačos ir 11.pozīcijā, bet "Blue Jackets" 29 spēlēs tikuši pie 22 punktiem un ieņem pēdējo 16.vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu