Kā Latvijas novadi gatavojas Ziemassvētkiem?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: The Art of Pics/Shutterstock

Ziemassvētki tuvojas straujiem soļiem, tāpēc Latvijas novadi jau sagatavojušies svētkiem laicīgi. "Apollo.lv" projekta "Ziemassvētku laiks Latvijā" ietvaros apkopoja informāciju par to, kā Latvijas novadi gatavojas svētkiem. 

Uzmirdzējuši liepājnieku iemīļotie svētku rotājumi

Pilsētā izvietoti gan lielizmēra rotājumi kā slidkalniņš, lidmašīna un gaisa balons, gan izgaismotas ap 850 dažāda izmēra un materiāla eglīšu bumbas, gan ap 300 dažāda veida lāsītes, bantītes un eglītes, kā arī otro gadu dažādās vietās nolaidušies 13 eņģeļi – kopumā pilsētu krāšņo vairāk nekā tūkstotis dažādu rotājumu, informē būvvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Freidenfelde.

Rotājumi vakaros iedegsies un no rīta izslēgsies līdz ar pilsētas ielas apgaismojumu, savukārt galvenie svētku rotājumi Rožu laukumā būs iedegti patstāvīgi visas dienas garumā.

Pašvaldība aicina ikvienu doties vakara pastaigā, aplūkot izrotāto pilsētu un radīt gaišu svētku gaidīšanas noskaņu.

Rožu laukumu jau tradicionāli krāšņo pati galvenā svētku rota – lielā egle, kas sastāv no daudzām mazām eglītēm un ir izdaiļota ar lielām, krāsainām gaismas bumbām.

Turpat blakus centrālā rožu dobe pārtapusi par Adventes vainagu, kurā ik svētdienu iedegsies pa vienai svecītei vairāk. Dobei pāri ved tiltiņš, uz kura var ievēlēties vēlēšanos, bet turpat blakus pie Liepājas Latviešu biedrības nama izvietots slidkalniņš, kur bērni pastaigas laikā var parotaļāties.

Liepājas Universitātes priekšā arī šogad nolaidies izmēros iespaidīgais un liepājnieku iecienītais dekors – gaisa balons, kura atsperīgajā un kustīgajā grozā ikviens var iekāpt un iztēloties pārlidojumu virs pilsētas.

Krāšņi rotājumi Ogres novadā 

Svētku rota šogad papildināta ar jauniem gaismas objektiem un instalācijām, kas pārsteidz ikvienu interesentu. 

Jau tradicionāli Ogres centrā koki izdekorēti ar gaismas virtenēm, aptinot tās ap koku stumbriem un zariem. Liepu galotnēs Brīvības ielas gājēju posmā izvietotas gaismas bumbas. Pirms diviem gadiem Mālkalnes prospektā tika izvietota kādreizējās Krievijas valdnieces Katrīnas I kariete. Arī šogad ikviens interesents var apskatīt šo gaismas objektu, kas veidots no 60 tūkstošiem lampiņu.

Liela interese pagājušajā gadā tika izrādīta par iespaidīgo objektu "Bētlemes zvaigzne" uz kāpšanas torņa Zvaigžņu ielā 11.

Grandiozās Ziemassvētku dekorācijas svars ir 2,4 tonnas, un tā veidota no vairāk nekā 66 tūkstošiem LED diožu, kas savijas vairāk nekā 6 kilometros gaismas virteņu. Arī šogad mirdzošā milzu zvaigzne priecē ogrēniešus un viesus no 23 m augstā torņa.

Lai apskatītu rotājumus, Ogres novada Tūrisma informācijas centrs izveidojis karti ar Ziemassvētku rotājumiem un ieteicamo 4 km garo maršrutu svētku dekorāciju apskatei.

Daugavpils - ledus pils

Ziemassvētku laikā Daugavpils pārtapusi par pasakainu ledus pili, kuras centrā kā Ledus karaliene uzmirdzēja brīnumaina egle greznā kleitā ar dārgakmeņiem rotātu kroni. Pilsētas centrālo egli jeb ledus karalieni Vienības laukumā sargā izgaismoti polārlāči. Svētku noskaņu papildina atrakciju pilsētiņa ar 27 metrus augsto panorāmas ratu, no kura paveras burvīgs skats uz pilsētu.

Šogad par svētku moto izvēlēts "Ziemassvētki ledus pilī - Daugavpilī", tāpēc pilsētas rotājumos dominē gaišie toņi un ledus mirdzums. Egles, kuras aug pilsētas parkos un skvēros, jau ietērptas svētku rotā. Svētku rotājumi pilsētvidē būs skatāmi apmēram līdz janvāra vidum.

Izgaismoti puzuri Jelgavā 

Dažādu izmēru izgaismoti puzuri ar mirdzošām sniegpārsliņām ir izvietoti Stacijas parkā gan uz zemes, gan kokos. Sniegpārsliņas ir arī pie laternu balstiem Vecpilsētas ielā, bet Lietuvas šosejā no Savienības līdz Platones ielai apgaismes balstos spīd spuldzīšu virtenes.

Krustojumā ar Pērnavas ielu koku vainagos spīd gaismas bumbas, Lielajā ielā no Jāņa Čakstes bulvāra līdz Dambja ielai un tiltu pār Lielupi un Driksu laternu stabi izrotāti ar LED dekoriem, bet Pasta salu izgaismo telpisks buru kuģītis un mirdzošas buras formas dekori pie apgaismes balstiem.

Tāpat dekori ir apgaismes stabos Rūpniecības ielā, Raiņa parka kokos gar Pasta ielu. Dobeles šosejā pie Mīlestības alejas svētku noskaņu rada trīs metāla rāmju dekori ar viļņveidīgi izvietotām silti baltas un sarkanas LED gaismas virtenēm. 

Ventspilī Annas ielu rotās īpašas Ziemassvētku dekorācijas

Lai radītu priecīgu Ziemassvētku noskaņu gan bērniem, gan visiem pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, šoziem Annas ielu rotās īpašas svētku dekorācijas, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Raksts tapis sadarbībā ar "Coca Cola"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu