Kultūras ministra biroju vadīs Iesalniece

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kultūras ministrs Nauris Puntulis.
Kultūras ministrs Nauris Puntulis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Kultūras ministra Naura Puntuļa (NA) biroju vadīs līdzšinējā zemkopības ministra biroja vadītāja vietniece Aija Iesalniece, liecina informācija Kultūras ministrijas (KM) tīmekļvietnē.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Inga Vasiļjeva, Iesalniece no 2019. līdz 2022.gadam bija zemkopības ministra biroja vadītāja vietniece, savukārt no 2017. līdz 2019.gadam - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra biroja vadītāja. No 2012. līdz 2017.gadam Iesalniece bija kultūras ministres palīdze.

Iesalniecei ir maģistra grāds uzņēmumu un organizāciju vadīšanā, bakalaura grāds finansēs un finanšu vadībā un bakalaura grāds komunikāciju zinātnē.

Kultūras ministra palīdzes pienākumus turpmāk pildīs Marija Luīze Ratniece, bet KM parlamentārā sekretāra pienākumus turpinās pildīt Ritvars Jansons (NA).

Ministra ārštata padomnieks kultūrpolitikas īstenošanas jautājumos būs Latvijas Universitātes (LU) Lībiešu institūta direktors un vadošais pētnieks Valts Ernštreits, bet Puntuļa ārštata padomnieks juridiskajos jautājumos būs LU Juridiskās fakultātes lektors, zvērināts advokāts Gaidis Bērziņš.

Jau ziņots, ka Saeima trešdien apstiprināja otro Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadīto valdību. Par Kariņa valdību nobalsoja 54 deputāti, pret bija 37.

Nacionālās apvienības pārziņā būs Ekonomikas ministrija, ko vadīs Ilze Indriksone, Aizsardzības ministrija, par ko būs atbildīga Ināra Mūrniece, Kultūras ministrija, ko vadīs Puntulis, un Satiksmes ministriju, par ko būs atbildīgs Jānis Vitenbergs.

"Jauno vienotību" valdībā pārstāvēs premjers Kariņš, finanšu ministrs Arvils Ašeradens, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars un labklājības ministre Evika Siliņa.

Savukārt "Apvienoto sarakstu" valdībā pārstāvēs veselības ministre Līga Meņģelsone, zemkopības ministrs Didzis Šmits, iekšlietu ministrs Māris Kučinskis un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu