Andželīna Džolija aizies no ANO bēgļu lietu aģentūras vēstnieces amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vahan Stepanyan/Shutterstock

Holivudas aktrise Andželīna Džolija ir paziņojusi par savu aiziešanu no ANO bēgļu lietu aģentūras UNHCR vēstnieces amata, kurā viņa bijusi kopš 2001. gada.

Džolija sacīja, ka bēgļi ir "cilvēki, kurus es pasaulē visvairāk apbrīnoju", un ka viņa tagad pievērsīsies darbam organizācijās, kuras "vada cilvēki, kurus vistiešāk skāruši [bruņoti] konflikti".

47 gadus vecā Džolija ir pazīstama kā aktrise un sabiedriska aktīviste. Viņa ir sadarbojusies ar UNHCR kopš 2001.gada kā labas gribas vēstniece, bet 2012.gadā tika iecelta par īpašo sūtni.

Džolija sociālo mediju platformā "Instagram" rakstīja, ka pavadīs "savu atlikušo mūžu", strādājot ar bēgļiem.

"Pēc vairāk nekā 20 gadiem es šodien aizeju no sava darba ANO bēgļu aģentūrā," paziņoja Džolija.

"Es ticu daudzām lietām, ko dara ANO, sevišķi [cilvēku] dzīvībām, kuras tā glābj ar ārkārtas palīdzību. UNHCR ir pilna ar apbrīnojamiem cilvēkiem, kas katru dienu padara atšķirīgu cilvēku dzīvi. Bēgļi ir cilvēki, kurs es pasaulē visvairāk apbrīnoju, un esmu apņēmusies strādāt ar viņiem savu atlikušo mūžu. Es tagad strādāšu organizācijās, kuras vada cilvēki, kurus vistiešāk skāruši [bruņoti] konflikti, un kas viņiem dod visskaļāko balsi."

UNHCR kopīgā paziņojumā ar Džoliju atzinīgi novērtēja viņas "nenogurstošo" darbu vairāk nekā 60 lauka misijās dažādās valstīs, tostarp Jemenā un Burkinafaso, un nosauca viņu par "vienu no visietekmīgākajām bēgļu tiesību aizstāvēm".

Džolija šajā paziņojumā sacīja, ka ir "pateicīga par privilēģiju un iespēju" strādāt kopā ar šīs organizācijas dalībniekiem.

"Es nākamos gadus turpināšu darīt visu, kas ir manos spēkos, lai atbalstītu bēgļus un citus pārvietotos cilvēkus," paziņoja Džolija. "Pēc 20 gadu darba ANO sistēmā es jūtu, ka ir pienācis laiks man strādāt citādi, iesaistoties tieši ar bēgļiem un vietējām organizācijām un atbalstot viņu risinājumus."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu