"Mērķis ir radīt trauksmi Narvas iedzīvotājos." Krievija uz laiku slēgs satiksmi starp Ivangorodu un Igaunijas pilsētu Narvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Narvas Igaunijas-Krievijas roberžpunkts.
Narvas Igaunijas-Krievijas roberžpunkts. Foto: Reuters/ScanPix

Automašīnu satiksme no Ivangorodas Krievijā uz Narvu Igaunijā divus gadus tiks slēgta, kamēr tiks veikta robežšķērsošanas vietas rekonstrukcija, paziņojis Krievijas Ļeņingradas apgabala gubernators Aleksandrs Drozdenko.

Savukārt Narvas pašvaldības vadītāja Katri Raika atzina, ka tādējādi Igaunijas pilsēta nonāks strupceļā, jo tiks pārrauts loģistikas ceļš starp Sanktpēterburgu un Rietumiem.

"Protams, mērķis ir radīt trauksmi Narvas iedzīvotājos," atzina Raika,

piebilstot, ka citu remonta darbu laikā bijusi nodrošināta autobusu un automašīnu satiksme.

Raika paziņoja, ka Narvas iedzīvotāji, kuru vidū ir daudz krievvalodīgo, ir pacietīgi un pārvarēs grūtības un arvien vairāk pievērsīsies Tallinai un Eiropai.

Drozdenko informēja, ka gājēji robežu varēs šķērsot arī rekonstrukcijas darbu laikā. Tos sākt plānots 2023. gadā.

Igaunijas Ārlietu ministrs Urmass Reinsalu sabiedriskajai raidorganizācijai ERR teica, ka ministrija oficiāli nav saņēmusi informāciju no Krievijas puses.

Viņš piebilda, ka neoficiāli Krievijas amatpersonas par ilgstošu robežšķērsošanas vietas rekonstrukciju runājušas jau kopš februāra. Igaunija prasīšot Krievijai sniegt oficiālu informāciju.

Reinsalu piebilda, ka tādu Krievijas rīcību var uzskatīt par ārpolitikas spiedienu, tomēr uzsvēra, ka uz Igauniju fiziskas ietekmes tam nebūs, jo tai ir citas robežšķērsošanas vietas un starptautiskais transports uz Krieviju var doties caur citiem robežšķērsošanas punktiem.

Autobusu pārvadājumu kompānijas "Lux Express" biznesa Igaunijā vadītājs Ingmārs Ross informēja, ka uzņēmums, kas joprojām turpina reisus starp Tallinu un Sanktpēterburgu, izstrādā rīcības plānu, lai nodrošinātu minimālu transporta savienojumu arī nākamgad.

Viņš pieļāva, ka varētu piedāvāt autobusu satiksmi līdz vietai, kur tas iespējams, tad pasažieri pārietu robežu un otrā pusē viņus atkal sagaidītu autobuss.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu