VIDEO Bērnu vidū ļoti strauji izplatās respiratori sincitiālais vīruss. Slimnīcas nodaļas ir pārpildītas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: A3pfamily/Shutterstock

Bērnu klīniskās universitātes slimnīca (BKUS) vairākas nedēļas strādā augstas noslodzes režīmā, jo bērnu vidū šobrīd intensīvi cirkulē dažādi vīrusi, nu nākuši klāt arī gripas pacienti, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Bērnu slimnīcas neatliekamās palīdzības uzņemšanā diennaktī vēršas vidēji 200 bērnu. Lielākoties bērni saslimuši ar elpceļu vīrusiem, arī gripu.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas virsārste Renāte Snipe komentē situāciju: "Gribētu atgādināt vecākiem, ka šobrīd, slimojot ar vīrusiem, ja bērnam pirmajās dienās temperatūra ir pat 39 vai 40 grādi, tā var būt,

īpaši, ja tā ir gripa, tāpēc noteikti mājās ir jābūt prettemperatūras līdzekļiem un temperatūra parasti krītas pusstundas, stundas laikā. Slimības pirmajās dienās noteikti uz neatliekamās palīdzības nodaļu bērnam nav jābrauc!"

Nereti ārsti atbraukušajiem vecākiem vaicā "kāpēc nedevāt bērnam zāles pret drudzi paši?" – saņemot atbildi – "Nezinājām, vai drīkst".

Mediķi norāda, ka ar šādiem un līdzīgiem jautājumiem vispirms būtu jāsazinās ar ģimenes ārstu.

Patlaban akūtās vīrusu sezonas laikā Bērnu slimnīcas neatliekamās uzņemšanas nodaļas rindā, lai tiktu pie ārsta, var nākties gaidīt četras un pat vairāk stundas. Tas, protams, raisa lielu neapmieirnātību vecākos, kuriem katra minūte ar slimu bērnu uz rokām liekas mokoša.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu