Kādu svētku tērpu izvēlēties, sagaidot 2023. gadu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: YanLev/Shutterstock

Gaidot svētkus, jau atkal dzirdams senais latviešu tautas ticējums - kā Jauno gadu sagaidīsi, tā pavadīsi. Un ne velti. Arī apģērbs un izvēlētās krāsas gammas var ietekmēt noskaņu, emocijas un enerģijas piesaisti. Aicinām iepazīties ar krāsām, kurām noteikti jābūt izvēlētajā svētku apģērbā vai dekorācijās, lai 2023. gadā piesaistītu veiksmi un labklājību. Padomu apģērba un krāsu izvēlē sniedz arī stiliste Evija Briede-Blūma. 

Izvēloties savu svētku tērpu un dekorējot māju, pārliecinies, vai tajā ir vismaz viena no šīm krāsām, lai Jaungadā mājās un sirdī ienāktu laime, prieks, pārticība, bagātība un mīlestība.

SARKANS: veiksme

Sarkanā krāsa ir lieliska izvēle Vecgada vakaram. Lai gan Jaunais gads pēc Mēness kalendāra tiks svinēts tikai 2023. gada 22. janvārī, iespējams, vēlēsities smelties iedvesmu no šiem svētkiem un izvēlēsieties sarkano. Ķīniešu kultūrā sarkanā krāsa ir saistīta ar veiksmi, tāpēc, pavadot veco gadu un ieejot Jaungadā, nevar nošaut greizi, izvēloties tieši šo krāsu!

Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: SOK Studio, T.Den_Team/ Shutterstock

BALTS: jauns sākums

Ja jau tagad ir domas par jaunu, tīru Jaunā gada sākumu, laba izvēle noteikti būs baltas krāsas apģērbs. Baltā krāsa tradicionāli tiek saistīta ar jaunu sākumu, tīrību un pilnību, tāpēc nekļūdīsieties, izvēloties svētkos tērpties baltā.

Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: George Rudy/Shutterstock

ZELTS: labklājība

​Zelta jeb dzeltena krāsa simbolizē labklājību un bagātību. Tā ir saules krāsa, tāpēc tiek uzskatīts, ka tai ir ļoti spēcīga enerģija. Dzeltenā krāsa asociatīvi tiek saistīta ar saulainu laiku, tāpēc var nozīmēt arī prieku un pacilātību. Zelts liecina par strauju dzīves uzlabošanos vai arī nozīmīgām jaunām atklāsmēm sevis pilnveidošanā. Zelts ir arī jaunas dzīves sākšana, spēku atgūšana, kā arī "balva" par paveikto.

Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock

SUDRABS: finansiālie panākumi

Sudraba krāsa bieži tiek saistīta ar greznām, krāšņām, graciozām, izsmalcinātām un elegantām lietām. Turklāt tas simbolizē arī finansiālus panākumus. 

Foto: Look Studio/Shutterstock

PURPURSARKANS: spēks un ambīcijas

Purpursarkanā krāsa tradicionāli tiek saistīta ar ambīcijām, spēku un varu, tāpēc šīs krāsas izvēle arī būs piemērota gada jaukākajiem svētkiem. Tā arī palīdzēs ienirt garīgajā sfērā, pieņemt augstāk domājošu ideoloģiju vai filozofiju un gūt gudrību nākamajā gadā.

Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Studio Romantic, Natalia Pshenichnaya/ Shutterstock

ZILS: pārliecība

Ir zināms, ka zilā krāsa rada labas noskaņas. Tā apzīmē lojalitāti un pozitīvismu, un tā ir īpaši labvēlīga, kad runa ir par karjeru, — zilā krāsa uzlabo profesionālo statusu, sniedzot pārliecību visiem, kas valkā šo krāsu, kā arī spēj uzlabot jūsu intuīciju un labklājību. Zilā krāsa ir arī ideāla stresa mazināšanai, sagaidot un pavadot 2023. gadu.

Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Reviaka Ina/Shutterstock

ZAĻŠ: labklājība un pārpilnība

Zaļā krāsa (īpaši smaragda) piesaista labklājību un pārpilnību. Šīs krāsas valkāšana vai kā aksesuārs Jaungada vakara tērpā piesaistīs naudu un bagātību. Ja vēlies palielināt savus ienākumus vai ceri, ka 2023. gadā varēsi tikt pie papildu naudas, tavas vēlmes var piepildīties, izvēloties dažādus zaļās krāsas toņus.  

Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: TsElena/Shutterstock

STILISTES PADOMS

Tērpa izvēle svētkiem galvenokārt atkarīga no vietas un sabiedrības, kur tos pavadi, atgādina stiliste Evija Briede-Blūma. "Mājās ar draugiem droši vari izvēlēties džemperkleitu ar grezniem aksesuāriem, savukārt, apmeklējot kādu lielu publisku pasākumu, tērpam arī jābūt grandiozākam."

Topā!

Šobrīd topā ir zīda/satīna apģērbi, tvīda detaļas un samta izstrādājumi.

Samts ir vizuāli gana smags. Lai atvieglotu koptēlu un vizuāli nepalielinātu aprises, izvēlies to nelielos akcentos: garās kleitās vai biksēs, kas veidos vizuālu vertikāli. Komplektē ar smalkām mežģīnēm vai ļoti plānām zeķubiksēm.

Tvīds vizuāli dod statusu un nereti arī pieliek klāt arī kādu gadiņu, tādēļ tam jābūt pārdomāti apspēlētam vai aktuālā piegriezumā, noteikti noderēs formālākā pasākumā.

Slip kleitas ir ļoti jutekliskas un koķetas, komplektējamas ar grezniem adījumiem vai oversize žaketēm.

Vairs nav tie laiki, kad sieviete sapucējās tikai kleitā. Tas var būt arī bikškostīms vai kombinezons, noteikti vērts atcerēties!

Fliteri - vienmēr modē?

Svētkos mēs pošamies! Un šis ir vislabākais laiks fliteriem un spīdumiem. To aktualitāte ik sezonu pastiprinās vai mazinās, bet nekad neizzūd.

Visgreznāk izskatās apģērbi dārgakmeņu krāsās. Un šobrīd krāsu trendos tādu ir daudz - tumši sarakans (rubīns, almadīns, radolīts), dziļi zaļš (smaragds, granāts, ahāts) vai tumši zils (cirkons, topāzs, safīrs), lillā (ametists, zvaigžņu rubīns), kā arī nebeidzamā klasika - zeltaini un sudrabaini materiāli. Jo bagātīgāk un spožāk, jo labāk.

Kleitu garums

Kleitu garumi, protams, variē no mini līdz maxi. Bet mini garums šobrīd pārliecinoši otrajā plānā pabīda pagājušajā sezonā tik ļoti aktuālo midi garumu.

Ņemot vērā mūsu platuma grādus un laika apstākļos, midi garums ir visparocīgākais, to visvieglāk komplektēt, kā arī tas izskatīsies grezni, bet ne tā, ka esi "pārcentusies".

Nekļūdīsies noteikti arī ar mazo melno vakarkleitu, bet Jaungada svinībām iesaku izvēlēties ko košāku. Vai arī tad, ja esi izvēlējusies tērpu kādā no bāzes krāsām, tad droši papildini ar bagātīgiem aksesuāriem – spalvām, bārkstīm, pērlēm, akmeņiem.

Detaļas

Detaļās aktuāli ir krokojumi un savilkumi. Izmanto tērpā tos gudri, lai vizuāli koriģētu auguma aprises. Savilkumi dekoltē zonā vizuāli dod apjomu krūšu līnijai. Ja tie pa diagonāli šķērso vēdera/gurnu aprises, tie veiksmīgi var paslēpt vēderiņu.

Modes tendenču priekšgalā ir šķēlumi un izgriezumi tērpā, kas koķeti atklāj sievišķīgās aprises.

Izmanto tos gudri – piesaisti skatienus savā komforta zonā, neatkarīgi no tā, vai tas ir viduklis, dekoltē, mugura, atslēgas kauli vai kājas.

Aktuālu sajūtu radīs arī korsetes tipa augšdaļa, kas skulpturē proporcijas. Tā var būt kleita, kam iešūtas "ribiņas", vai arī uzvekams tops uz blūzes. Jo vienkāršāks tērps, jo greznākas izmantojam rotas un aksesuārus.  Un vēl viens padoms - jo košāka tērpa krāsa vai faktūra, jo askētiskākam jābūt fasonam un komplektācijai."

Raksts tapis sadarbībā ar "Coca Cola".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu