Ķīnas veselības eksperts prognozē trīs Covid-19 viļņus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: R R/Shutterstock

Augstākā Ķīnas veselības amatpersona uzskata, ka Ķīna šoziem piedzīvo pirmo no trim gaidāmajiem Covid-19 infekciju viļņiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Valstī ir vērojams liels inficēto skaita pieaugums kopš stingrāko ierobežojumu atcelšanas šā mēneša sākumā.

Jaunākie oficiālie dati liecina par salīdzinoši zemu jaunu inficēto gadījumu skaitu. Tomēr pastāv bažas, ka šie skaitļi nav precīzi, jo nesen tika samazināts Covid-19 testu skaits dienā.

Epidemiologs Vu Zunju sacīja, ka pašreizējais infekciju pieaugums turpināsies līdz janvāra vidum, savukārt otro vilni izraisīs masveida ceļošana. Miljoniem cilvēku janvāra beigās ceļo, lai pavadītu brīvdienas kopā ar ģimeni.

Trešais infekciju gadījumu skaits ilgs no februāra beigām līdz marta vidum, cilvēkiem atgriežoties darbā pēc svētkiem.

Kā vēstīts, Ķīnā tagad nav iespējams izsekot visus Covid-19 gadījumus, atzina Ķīnas Nacionālā veselības komisija pēc tam, kad valsts pēkšņi atteicās no nulles kovida politikas.

Ķīna pagājušonedēļ mīkstināja ierobežojumus, kas paredz masveida testēšanu un karantīnu, kurus tā bija īstenojusi gandrīz trīs gadus, mēģinot izskaust koronavīrusu.

Šis lēmums izraisīja oficiāli reģistrēto jauno infekcijas gadījumu skaita strauju samazināšanos. Pagājušajā mēnesī reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits bija sasniedzis rekordu.

Tā kā lielā daļā valsts testēšana vairs nav obligāta, Nacionālā veselības komisija trešdien atzina, ka tās dati vairs neatspoguļo realitāti.

"Daudzi asimptomātiski cilvēki vairs nepiedalās nukleīnskābju testos, tāpēc ir neiespējami precīzi noskaidrot asimptomātisko inficēto cilvēku patieso skaitu," paziņoja Nacionālā veselības komisija.

Ķīnas vicepremjers Suņs Čuņlaņs pirms tam pavēstīja, ka jaunu infekcijas gadījumu skaits galvaspilsētā Pekinā "strauji pieaug".

Ķīnas līderi ir apņēmušies turpināt ekonomikas atkalatvēršanu, un Pekinas tūrisma iestādes otrdien paziņoja, ka tās atsāks tūristu grupu ekskursijas galvaspilsētā un ārpus tās.

Valsts nav sagatavota jaunajai Covid-19 krīzei, jo miljoniem gados vecu cilvēku nav pilnībā vakcinēti un slimnīcām trūkst resursu, lai tiktu galā ar gaidāmo inficētu pacientu pieplūdumu. Daudzi cilvēki ar Covid-19 simptomiem ir izvēlējušies pašārstēšanos mājās.

Pekinas iedzīvotāji žēlojas, ka medikamenti pret saaukstēšanos tiek ātri izpārdoti un aptiekās ir garas rindas. Ķīnas interneta meklēšanas milzis "Baidu" pavēstīja, ka ibuprofēna meklējumu skaits pagājušajā nedēļā pieaudzis par 430%.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu