Šova "Dejo ar zvaigzni" fināliste, ukrainiete Olena, atklāj, kā pirms astoņiem gadiem nonāca Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Šova "Dejo ar zvaigzni" fināliste Olena Čerekova ar deju partneri Jāni Pētersonu finālā izdejoja deju par notiekošo Ukrainā, kas līdz sirds dziļumiem aizkustināja gan žūriju, gan skatītājus. Olena ir ukrainiete, dzimusi Harkivā, viņa izdevumam "Privātā Dzīve" pastāstīja, kā nonāca Latvijā, un pastāstīja vairāk par savu ģimeni, kura ik dienas turpina piedzīvot kara šausmas.

Olena uz dzīvi Latvijā pārvācās pirms astoņiem gadiem. "Mans deju partneris Ukrainā tolaik pameta dejas. Jaunu deju partneri atradu Latvijā, un 2014. gadā pārcēlos uz šejieni. Te satiku savu vīru, iepazinu jaunus draugus." 

Ar fitnesa treneri Denisu Čerekovu ukrainiete ir kopā trīsarpus gadu, pirms pusotra gada viņi apprecējās. "Manam vīram nav radniecīgu saišu ar Ukrainu, bet dažbrīd šķiet, ka viņš pārdzīvo pat vairāk nekā paši ukraiņi. Deniss man ir liels atbalsts. Pirmajā kara mēnesī jutos izmisusi, bet vīrs prata atrast pareizos vārdus, lai mierinātu.

Ja nebūtu viņa, nespētu izturēt ne šova lielo slodzi, ne karu Ukrainā. Man ar vīru tiešām ļoti paveicies. Jūtos sargāta," atklāj Olena.

Olena ir augusi un dzimusi Harkivā, kuru Krievija regulāri bombardē jau kopš kara sākuma. "Kad man 24. februārī piezvanīja draudzene un teica: "Ļena, mums sācies karš!", man iestājās panika. Mēģināju sazvanīt vecākus, bet neizdevās," atceras Olena. Par laimi, vecāku dzīvība nebija apdraudēta.

Ar ģimeni un draugiem Ukrainā viņa regulāri uztur kontaktus.

Uzskatu, ka pie kara nedrīkst pierast, par to jāturpina runāt. Mājas bombardē, cilvēki mirst, dzīves tiek salauztas," teic dejotāja.

Video: Jāņa Pētersona un Olenas Čerekovas fināla deja

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 13. decembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu