"Latvija pirmajā vietā" nodarbina visvairāk palīgu uz vienu deputātu par valsts naudu (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Ainārs Šlesers Saeimas sēdes laikā.
Saeimas deputāts Ainārs Šlesers Saeimas sēdes laikā. Foto: Zane Bitere/LETA

No visām 14. Saeimas frakcijām visvairāk deputāta palīgu vidēji uz vienu parlamentārieti par valsts budžeta līdzekļiem nodarbina "Latvija pirmajā vietā" (LPV).

Deviņiem LPV deputātiem kopumā ir 15 palīgi, kas nozīmē, ka vidēji uz vienu deputātu ir 1,67 palīgi. Katram partijas politiķim ir vismaz viens palīgs, bet sešiem deputātiem - Kristapam Krištopanam, Lindai Liepiņai, Ramonai Petravičai, Aināram Šleseram, Ričardam Šleseram un Edmundam Zivtiņam - ir katram divi palīgi.

Arī partijai "Progresīvie" vidēji uz vienu parlamentārieti ir vairāk par vienu palīgu, tiesa kopumā palīgu ir tik pat, cik deputātu - desmit. Divus palīgus nodarbina Antoņina Ņenaševa un Atis Švinka, taču abiem deputātiem ir vieni un tie paši palīgi - Aleksandrs Kalējs un Selma Teodora Levrence.

Vidēji viens deputāta palīgs uz parlamentārieti ir Nacionālajai apvienībai (NA) un Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS). NA politiķiem Artūram Butānam, Jānim Dombravam un Edmundam Teirumniekam katram ir divi palīgi, savukārt neviena palīga nav deputātiem Normundam Dzintaram, Arnoldam Jātniekam un Edvīnam Šnorem. Tomēr Dzintars un Jātnieks savā amatā stājās vien aizvadītajā nedēļā, nākot parlamentā jauno ministru vietā.

ZZS parlamentārieši lielākoties nodarbina katrs vienu palīgu, taču Daiga Mieriņa ir izvēlējusies pieņemt divus. Savukārt Gundaram Daudzem nav palīgu.

Mazāk nekā vienu palīgu vidēji uz deputātu ir pieņēmuši darbā frakcijas "Jaunā vienotība" (JV) parlamentārieši - 26 tās politiķi nodarbina 22 palīgus. Divi palīgi ir Hosamam Abu Meri, Andrejam Judinam, Zandai Kalniņai-Lukaševicai, Annai Rancānei un Zanei Skujiņai-Rubenei. Nepieņemt nevienu palīgu ir izvēlējušies Ingrīda Circene, Mārtiņš Felss, Edmunds Jurēvics, Agnese Krasta, Atis Labucis, Gatis Liepiņš, Jānis Reirs, Jānis Skrastiņš un Ilze Vergina. Vairāki no šiem politiķiem - Circene, Jurēvics, Labucis, Liepiņš, Reirs un Vergina - kļuva par deputātiem pagājušajā nedēļā.

Vēl mazāk palīgu uz vidēji vienu politiķi ir "Apvienotā saraksta" (AS) parlamentāriešiem. Frakcijas 15 deputāti kopumā nodarbina 11 palīgu, turklāt neviens deputāts pagaidām nav nolēmis pieņemt darbā vairāk par vienu palīgu. Neviena palīga nav Ievai Brantei, Andrim Kulbergam, Edgaram Putram un Igoram Rajevam. Tomēr arī Brante un Putra savu deputāta mandātu ieguva vien aizvadītajā nedēļā.

Tomēr vismazāk deputāta palīgu ir frakcijai "Stabilitātei!". Tās 11 parlamentāriešiem kopumā ir astoņi palīgi, un, līdzīgi kā AS, neviens partijas deputāts nav izvēlējies divus palīgus. Trim politiķiem - Dmitrijam Kovaļenko, Viktorijai Pleškānei un Viktoram Pučkam - nav palīgu.

Kopumā parlaments pašlaik nodarbina 97 deputāta palīgus.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu