VIDEO ⟩ Deputāte Grevcova skaidro, kāpēc viņas kontā ir nepilni deviņi eiro (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sociālajos tīklos pagājušajā nedēļā ažiotāžu izraisīja Saeimas deputātes Glorijas Grevcovas ("Stabilitātei") amatpersonas deklarācija. Viņa tajā norādījusi, ka bezskaidrās naudas uzkrājumos viņai ir pieejami nepilni deviņi eiro. 

Grevcova atbildi parādā nepalika, publicējot video savā "TikTok" kontā.

"Ziniet, kas mani šodien sasmīdināja? Tas, ka visi apspriež manu konta atlikumu," saka Grevcova. 

"Mani jau pa visu Latviju slavenie 8 eiro.

Jā tiešām, mēneša beigās manā kontā bija palikuši tikai 8 eiro. Ak dievs, ak dievs, kāds tas ir noziegums...

Uzreiz sāka kaut ko meklēt, uzreiz sāka turēt aizdomās par kaut ko... Ē, gudrīši, attopieties! Tā dzīvo lielākā daļa normālu cilvēku - no algas līdz algai. Ir tādi, kuriem vispār nepaliek nauda uz kartes. Tāpēc nomierinieties, atpūtieties, beidziet visur meklēt ieganstu... Cilvēki tā dzīvo. Cilvēkiem nav naudas. Es esmu vienkāršs, parasts cilvēks. Man pat veseli astoņi eiro bija palikuši. Tas pārsteigums un nonsenss man."

@glorijagrevcova #glorijagrevcova ♬ оригинальный звук - Glorija Grevcova

Jau vēstīts, ka Grevcova savā amatpersonas deklarācijā ir norādījusi, ka bezskaidrās naudas uzkrājumos viņai ir pieejami nepilni deviņi eiro, kā arī nav kredītu un izsniegtu aizdevumu.

Valsts ieņēmumu dienestā pieejamā Grevcovas amatpersonas deklarācija liecina, ka viņa neieņem nekādus citus amatus, izņemot parlamentārietes amatu Saeimā.

Viņai nepieder nekustamais īpašums, kā arī viņas īpašumā nav arī transportlīdzekļu. Viņai nav arī kredītu un izsniegtu aizdevumu.

Grevcovas deklarācijā neparādās arī informācija par kādiem skaidras naudas uzkrājumiem. Deklarācijā tie būtu jānorāda, ka uzkrājumu apmērs pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas, proti, 10 000 eiro.

Šāds pats nosacījums attiecas arī uz bezskaidras naudas uzkrājumu norādīšanu, taču Grevcova deklarācijā atklājusi, ka viņas bankas kontā ir 8,60 eiro.

Grevcova darbu 14. Saeimā sākusi ar skandālu par iespējamu melošanu Centrālajai vēlēšanu komisijai,

tai iesniedzamajā informācijā norādot, iespējams, nepatiesu informāciju par iegūto izglītību un amatu iepriekšējā darba vietā.

Saistībā ar minēto Valsts policijā sākts kriminālprocess, kurā Grevcova apsūdzēta par nepatiesu ziņu sniegšanu CVK.

Grevcovai piemēroti drošības līdzekļi, kuri nav saistīti ar brīvības atņemšanu, proti, dzīvesvietas maiņas paziņošana un aizliegums izbraukt no valsts.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu