Šteinbergs ar rezultatīvu sniegumu sekmē "Baxi" uzvaru pār "VEF Rīga"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārcis Šteinbergs
Mārcis Šteinbergs Foto: FIBA.com

​Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas noslēdzošajā apakšgrupas spēlē savā laukumā spraigā galotnē piekāpās Spānijas komandai Manrezas "Baxi", kuras rindās 21 punktu guva Mārcis Šteinbergs.

Rīdzinieki starptautiskās sezonas sestajā un pēdējā spēlē zaudēja ar rezultātu 80:82 (16:21, 20:25, 28:20, 16:16).

"VEF Rīga" teju visu maču bija iedzinējos, taču pēdējā uzbrukumā bija iespēja izraut uzvaru vai vismaz neizšķirtu. Tiesa, Kristers Zoriks pāris sekundes pirms finālsvilpes nerealizēja tālmetienu, bet Artis Ate pēc atlēkušās bumbas izcīnīšanas nepaguva izpildīt metienu.

Mājiniekiem ar 24 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām izcēlās Naisers Brukss, tāpat 24 punktus guva Zoriks, kurš arī atdeva deviņas rezultatīvas piespēles. Atem šajā mačā bija astoņi punkti, septiņas atlēkušās bumbas un trīs pārtvertas bumbas.

Pretinieku rindās rezultatīvākais bija Šteinbergs, kurš aizvadīja savu karjeras ražīgāko spēli, 29 minūtēs un 16 sekundēs grozā raidot visus septiņus divpunktu metienus, vienu no diviem tālmetieniem un četrus no sešiem soda metieniem. 21 gadu vecais latvietis arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, trīsreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+3) un visvairāk efektivitātes koeficienta punktu uzvarētāju rindās (22).

"Baxi" komandai izcīnītā uzvara ļāva uzreiz iekļūt astotdaļfinālā.

F apakšgrupā četras uzvaras sešās spēlēs guva Manrezas un Lisabonas "Benfica" vienības, trīs uzvaras bija Limožas CSP klubam, bet viena - Rīgas komandai.

Abas komandas tikās jau oktobra sākumā, kad savā laukumā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Spānijas komanda (88:59).

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023. gada janvārī cīnīsies "play-in" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu