Navaļnijs: Cietuma amatpersonas apzināti norīko ieslodzīto ar sliktu higiēnu viņa kamerā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: Shutterstock

Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs, kurš šobrīd izcieš deviņu gadu cietumsodu labošanas darbu kolonijā Krievijā, paziņojis, ka kāds ieslodzītais ar sliktu higiēnu otrreiz ievietots viņa kamerā, iespējams, sodīšanas nolūkā, vēsta medijs "Meduza".

Navaļnijs vietnē "Instagram" rakstīja: "Atcerieties, kad es rakstīju par nabaga puisi, kurš tika uzskatīts par ļaunprātīgu likumpārkāpēju, lai varētu ievietot manā izolatorā un padarīt manu dzīvi grūtāku? (…) Un tad viņš aizgāja. Tad pēc divām dienām – ta-dā! – viņu atveda atpakaļ.

Viņi iemeta nabaga puisi izolatorā uz 15 dienām par "smēķēšanu ārpus noteiktās zonas".

Pēc Navaļnija teiktā, cietuma darbinieki ar Krievijas federālā soda izpildes dienesta direktoru Arkādiju Gostevu atrunāja ideju par vīrieša ievietošanu Navaļnija kamerā.

"Viņiem nevajadzētu nekaunīgi izmantot dzīvu cilvēku kā instrumentu," rakstīja Navaļnijs.

Šā gada 24.martā tiesa piesprieda Navaļnijam vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanos" un "tiesneša apvainošanu". Šis spriedums nomainījis pērn februārī piespriesto sodu, kas nozīmē, ka Navaļnijam cietumā jāpavada vēl astoņi gadi.

Tiesa lēma, ka turpmāk cietumsods viņam jāizcieš stingrā režīma kolonijā ar lielākiem ierobežojumiem. Līdz tam Navaļnijs atradās 2.labošanas kolonijā Pokrovā.

Raksturojot savu dzīvi jaunajā ieslodzījuma vietā, Navaļnijs ierakstā sociālajā tīklā "Facebook" sacīja, ka viņam jāstrādā šūšanas darbnīcā septiņas stundas dienā piecas dienas nedēļā un pēc darba jāturpina vairākas stundas sēdēt uz koka sola zem Putina portreta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu