Vai Džeks varēja izdzīvot "Titānikā"? 25 gadu ilgajai diskusijai beidzot pielikts punkts (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Leģendārās filmas "Titāniks" režisors Džeimss Kamerons atklājis, ka pētījumā ar ekspertu un tehnoloģiju palīdzību beidzot ir rasta atbilde uz jautājumu, kas nodarbinājis daudzu prātus pēdējo 25 gadu laikā, - vai filmas varonis Džeks būtu varējis izdzīvot bēdīgi slavenajā "peldošo durvju" ainā.

Intervijā medijam "Toronto Sun" Kamerons atklāja, ka viņš pasūtīja "zinātnisku pētījumu, lai visu šo lietu novestu pie miera uz visiem laikiem".

Aktiera Leonardo di Kaprio attēlotā varoņa Džeka liktenis ir raisījis plašas diskusijas jau kopš filmas iznākšanas 1997. gadā. Aktrises Keitas Vinsletas attēlotajai varonei Rozai izdevās izbēgt no nāves pēc okeāna lainera "Titānika" nogrimšanas, uzrāpjoties uz peldoša koka paneļa, tomēr Džeka dzīve aprāvās tajā brīdī.

Viņš nomira no hipotermijas aukstajā ūdenī, jo domājams, ka panelis nevarētu izturēt vēl viena cilvēka svaru.

"Mēs esam veikuši rūpīgu izmeklēšanu ar hipotermijas ekspertu, kurš atveidoja filmā redzamo plosta ainu… Mēs paņēmām divus kaskadierus, kuru ķermeņa masa bija vienāda ar Keitu un Leo, un mēs viņiem pievienojām sensorus," stāsta režisors. "Mēs viņus ielikām ledusaukstā ūdenī un pārbaudījām, vai viņi varētu izdzīvot, izmantojot dažādas metodes, un atbilde bija, ka viņi abi nevarēja izdzīvot. Tikai viens varēja izdzīvot."

Pētījuma rezultāti tiks parādīti kanālā "National Geographic" februārī.

2023. gada 10. februārī atjaunota filmas "Titāniks" versija atkal parādīsies kinoteātros par godu tās 25. gadadienai.

Pēc Kamerona teiktā, Džekam "bija jāmirst" stāsta nolūkos.

"Tas ir kā Romeo un Džuljeta. Tā ir filma par mīlestību, upurēšanos un mirstību. Mīlestību mēra ar upuri."

Kad "Titāniks" iznāca 1997. gadā, tā kļuva par visu laiku ienesīgāko filmu, līdz 2009. gadā to apsteidza Kamerona filma "Avatars".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu