FOTO ⟩ Somu simfometāla dīva Tarja uzstājas Rīgā ar īpašu Ziemassvētku programmu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgā uzstājās somu soprāns Tarja Turunena.
Rīgā uzstājās somu soprāns Tarja Turunena. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trešdien, 21. decembrī, pirmo reizi Rīgā "Hanzas peronā" viesojās somu simfometāla dīva Tarja ar īpašu Ziemassvētku programmu "Christmas Together". "Apollo.lv" piedāvā ielūkoties foto atskatā no dziedātājas uzstāšanās.

Dziedātājas pavadījumu veido tikai ģitāra, čells un taustiņinstrumenti, bet viņa pati izpildīsjatādas klasiskās Ziemassvētku dziesmas kā "Feliz Navidad", "War Is Over" un "Ave Maria" jaunās skaņās.

Tarja Turunena zināma kā kādreizējā grupas "Nightwish" soliste un jau ilgstoši arī kā sekmīga solomāksliniece, kura Latvijā līdz šim nav uzstājusies. Pašmāju skatītājiem pazīstamā Somijas soprāna balss īpašniece sagatavojusi īpašu Ziemassvētku programmu "Christmas Together", kas 21. decembrī izskanēja Rīgas kultūrtelpā "Hanzas Perons".

Trīs oktāvu liriskais soprāns, kura dziedāšanā skolojusies Sibēliusa akadēmijā Kuopio un Karlsrūes Mūzikas augstskolā, ir ne tikai daudzpusīga soliste, bet arī komponiste un dziesmu autore.

Sākotnējo pasaules atpazīstamību guvusi ar somu simfometāla grupu "Nightwish", kuras līdzdibinātāja un redzamākais tēls, vēlāk pievērsusies solokarjerai, kura ietver gan simfoniskā roka albumus, gan arī klasiskās mūzikas ierakstus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu