Krievijā pieņem likumu, kas paredz ilgus cietumsodus sabotieriem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas parlamenta apakšpalāta Valsts dome trešdien pieņēma jaunu likumu, kas paredz ilgus cietumsodus sabotieriem.

Krievija šogad ir ieviesusi vairākus likumdošanas aktus, lai apspiestu jebkādus pašmāju draudus pret Kremļa īstenoto iebrukumu Ukrainā.

Valsts dome paziņoja, ka likumdevēji trešajā un galīgajā lasījumā ir pieņēmuši pasākumu paketi ar mērķi "aizsargāt mūsu valsti un pilsoņus no teroristu un sabotāžas draudiem".

"Krievijas Federācija veic militāru specoperāciju, tai pašā laikā uzņemot bēgļus, un vēl arvien ir atvērta ārvalstu pilsoņu iebraukšanai un izbraukšanai," paziņojumā sacīja Valsts domes spīkers Vjačeslavs Volodins, izskaidrojot šī likuma nepieciešamību.

"Sods sabotieriem būs tik smags, cik vien iespējams," sacīja Volodins.

Likums, kas vēl jāpieņem parlamenta augšpalātai Federācijas padomei un jāparaksta prezidentam Vladimiram Putinam, paredz pat mūža ieslodzījumu par iesaistīšanos sabotāžas darbībās, to finansēšanu vai citu cilvēku vervēšanu dalībai tajās.

"Apmācīšana sabotāžas aktiem un jebkādas noziedzīgas grupas veidošana ar mērķi veikt sabotāžu kļūs krimināli sodāma," teikts Valsts domes paziņojumā.

Jebkuram, kas pievienojies sabotāžas grupai, varēs piespriest cietumsodu līdz 10 gadiem. Cilvēkiem, kas atzīti par līdzdalībniekiem terora vai sabotāžas incidentos, draudēs cietumsods līdz 20 gadiem.

Krievijā pēdējos mēnešos ir notikuši sprādzieni un citi incidenti svarīgos militāros un infrastruktūras objektos, un Maskava tajos vaino galvenokārt Ukrainu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu