Akcijā "Gaisma Ukrainai" uz īsu brīdi izslēgs svētku apgaismojumu Rātslaukumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes ēkā un Rātslaukuma eglei šodien no plkst.16.30 uz desmit minūtēm izslēgs apgaismojumu, tādējādi solidarizējoties ar Ukrainas tautu akcijā "Gaisma Ukrainai", informēja Ukrainas vēstniecība Latvijā.

Vēstniecībā atzīmēja, ka laikā, kad ielas tiek apgaismota ar Ziemassvētku gaismām, Ukraina piedzīvo vissarežģītākos laikus pilnīgā tumsā, jo Krievija apšauda Ukrainas pilsētas un ciematus. Pagājušajā nedēļā Krievija īstenoja vienu no spēcīgākajiem triecieniem, mērķējot uz Ukrainas energoapgādes struktūrām un atstājot vairāk nekā 10 miljonu cilvēku bez elektrības.

Tāpat vēstniecībā norādīja, ka, izmantojot raķetes un Irānas dronus, teroristiska valsts izpostījusi gandrīz 50% no Ukrainas energoapgādes infrastruktūras. Tas izraisīja avārijas elektrības atslēgšanu katrā reģionā, tāpēc mājas, uzņēmumi, slimnīcas un cita civilā infrastruktūra palika bez elektrības, apkures, interneta pieslēguma un ūdens.

Solidarizējoties ar Ukrainu, "Gaisma Ukrainai" akcijā atpazīstamas ēkas, kuras naktī ir apgaismotas ar gaismas stariem, kā arī pasaules koncertzāles un arēnas savu šovu laikā izslēgs elektrību. Akcijas mērķis ir pievērst pasaules uzmanību situācijai Ukrainā, jo īpaši masveida elektrības pārtraukumiem, kurus izraisīja Krievijas masveida raķešu triecieni Ukrainas kritiskajai enerģētikas infrastruktūrai.

Lai atbalstītu Ukrainas tautu sarežģītajā laikā, Latvijas galvaspilsētā no plkst.16.30 Rīgas domes ēkai un Rātslaukuma eglei uz desmit minūtēm izslēgs apgaismojumu. Akcija norisināsies, piedaloties Rīgas domes priekšsēdētājam Mārtiņam Staķim, Rīgas domes pārstāvjiem un Ukrainas vēstniecībai Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu