Latvijas futbola izlasei neliels kāpums FIFA rangā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izlases futbolisti
Latvijas izlases futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas vīriešu futbola izlase atjaunotajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā ir pakāpusies uz 133.pozīciju, kamēr pirmajā vietā joprojām atrodas Brazīlija.

Salīdzinot ar iepriekšējo rangu oktobra sākumā, Latvija atrodas par vienu vietu augstāk.

Šajā laikā Latvijas izlase Baltijas kausa izcīņā vispirms pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja Igauniju (5:3), taču izšķirošajā mačā, pamatlaikam noslēdzoties neizšķirti 1:1, arī pēcspēles sitienu sērijā atzina Islandes pārākumu ar 7:8.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā. Savukārt antirekords ir 148.pozīcija 2017.gadā.

Igaunijas un Lietuvas valstsvienības saglabāja savas iepriekš ieņemtās pozīcijas, atrodoties attiecīgi 109. un 144.vietā.

No Latvijas futbola izlases pretiniecēm 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā rangā visaugstāk - septītajā vietā - ir Horvātija, Velsa ieņem 28.pozīciju, Turcija ir 44., bet Armēnija atrodas 95.vietā.

FIFA ranga pirmo vietu saglabā Brazīlija, kas nupat notikušajā Pasaules kausa finālturnīrā izstājās jau ceturtdaļfinālā, bet uz otro vietu pakāpusies pasaules čempione Argentīna, kurai seko otra Pasaules kausa fināliste Francija.

Beļģija noslīdējusi uz ceturto vietu, Anglija saglabā piekto pozīciju, bet Nīderlande ir par divām vietām augstāk un ieņem sesto pozīciju. Horvātija atrodas septītajā vietā, Itālija ir astotā, Portugāle saglabājusi devīto vietu, kamēr Spānija atkāpusies uz desmito vietu un ārpus pirmā desmitnieka palikusi Maroka, kas kļuva par pirmo Āfrikas valsti, kas sasniegusi Pasaules kausa pusfinālu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu