Svētajā zemē sākas Ziemassvētku svinības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Sestdien Svētajā zemē kristieši no visas pasaules sākuši Ziemassvētku svinības, un pusdienlaikā (plkst.12.00 pēc Latvijas laika) no Jeruzalemes ceļā devās tradicionālā procesija.

Procesiju uz Bētlemi, kur saskaņā ar leģendu esot dzimis Jēzus Kristus, vadīja katoļu baznīcas galva Svētajā zemē Pjērbatista Picaballa.

Pēdējo ceļa posmu viņš veica kājām.

Paredzams, ka Svēto zemi Ziemsvētku laikā šogad apmeklēs desmitiem tūkstošiem svētceļnieku, ievērojami vairāk nekā divus iepriekšējos gadus, kad spēkā bija Covid-19 pandēmijas dēļ ieviestie ierobežojumi.

Izraēlas Tūrisma ministrija ziņo, ka sagaida aptuveni 120 000 svētceļnieku.

Laukumu pie Jēzus dzimšanas baznīcas, kur vēlāk sestdien Picaballa vadīs pusnakts dievkalpojumu, rotā milzu svētku egle, ko vaiņago zvaigzne.

Kristiešu patriarhi un baznīcu galvas Jeruzalemē savā Ziemassvētku vēstījumā nosodījuši arvien pieaugošos uzbrukumus kristiešiem un diskrimināciju, kas esot novedusi pie to skaita mazināšanās.

"Šāda neiepriecinoša gaisotne novedusi pie cerību zuduma, īpaši mūsu kristīgajā jaunatnē, kas arvien lielākā mērā jūtas lieki," savā senču zemē, teikts vēstījumā.

Kristiešu proporcionālais skaits Svētajā zemē turpina sarukt, un no aptuveni pieciem miljoniem palestīniešu Rietumkrastā un Gazas joslā tikai nepilni 2% vairs ir kristieši.

Saskaņā ar svaigākajiem Izraēlas Statistikas biroja datiem valstī mīt aptuveni 185 000 kristīgo arābu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu