"Mūsu mīļajai Latvijas medmāsai". Aprūpes māsa Sarmīte Cīrule svētkus aizvadīs frontē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Ziemassvētkus vispārējās aprūpes māsa Sarmīte Cīrule aizvadīs Ukrainas frontē, kur viņa ir rotas galvenā kaujas mediķe, vēsta LTV Ziņu dienests.

Sarmīte stāsta: "Es sāku astoņos no rīta, atkarībā cik daudz ir ievainoto. Darbu beidzu septiņos, astoņos vakarā, bet ir bijis, ka izeju no šejienes ap desmitiem vakarā. Jo es esmu vienīgā mediķe šeit. Ir vēl paramediķi, bet mediķe esmu vienīgā."

Sarmītes vienīgā iespēja nomazgāties ir uzsildot ūdeni nelielā katliņā uz telpā esošās krāsniņas virsmas. Krāsni Sarmīte kurina ar malku, ko pati arī sanes.

Viņa vēsta, ka svešumā un frontē katrs labs vārds un sveiciens no Latvijas ir kaut kas īpašs. Žēl mest laukā kastes, uz kurām uzzīmēti smaidiņi un laba vēlējumi.

Sarmīte telefona ekrānā rāda zilu maisu, uz kura rakstīts "Mūsu mīļajai Latvijas medmāsai".

"Uzmini, no kā tas ir?" viņa liek minēt. "Tas maiss ir no manas ģimenes ārstes. Kad man ir skumīgs prāts, vai kad esmu pārgurusi, jo katru dienu vismaz divpadsmit stundas pavadu ar cilvēkiem, es paskatos uz to uzrakstu un atceros, kāpēc esmu šeit".

Runājot par Ziemassvētkiem, viņa saka: "Pateikt godīgi? Es nesvinu!" Un es neskumstu, ka es neesmu Latvijā. Pat, ja man iedotu brīvdienu, es izvēlos Ziemassvētkos strādāt. Būt ar tiem, kas ir slimnīcā un nav ar ģimenēm. Es pēdējos gadus esmu viena. Ko tad? Es ar sevi svinēšu? Tāpēc es izvēlos strādāt."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu