Bertānam divi precīzi tālmetieni "Mavericks" uzvarā pār "Lakers"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns.
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns. Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien, 25. decembrī, guva sešus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ziemassvētku mačā, kopā ar Dalasas "Mavericks" komandu svinot uzvaru.

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 124:115 (21:28, 22:26, 51:21, 30:40) uzvarēja Losandželosas "Lakers" komandu.

Dalasas komanda trešajā ceturtdaļā guva 51 punktu, kas ir visvairāk no visām NBA Ziemassvētku spēlēm. "Lakers" 1961.gadā iespēto rekordu "Mavericks" pārspēja par sešiem punktiem.

Bertāns spēlēja 11 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā realizēja divus no pieciem tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un vienreiz pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar latvieti laukumā ielaida par sešiem punktiem vairāk nekā iemeta.

Produktīvu spēli mājiniekiem aizvadīja Kristians Vuds, kurš guva 30 punktus, izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, pārtvēra četras bumbas un bloķēja divus metienus. Luka Dončičs atzīmējās ar 32 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Tims Hārdevejs juniors realizēja sešus tālmetienus un pievienoja 26 punktus.

Losandželosas vienībā Lebrons Džeimss guva 38 punktus, kamēr 17 un 16 punkti bija attiecīgi Raselam Vestbrukam un Ostinam Rīvsam.

Džeimss Ziemassvētku mačā piedalījās 17.reizi karjerā, kas ir jauns NBA rekords, pārspējot citu "Lakers" leģendu, 2020.gadā mūžībā aizgājušo Kobi Braientu.

Savainojuma dēļ "Lakers" komandai šobrīd nevar palīdzēt vienības šīs sezonas līderis Entonijs Deiviss. Bez Deivisa Losandželosas komanda piedzīvojusi četrus zaudējumus pēc kārtas, iepriekšējos trīs mačos katrā ielaižot vismaz 130 punktus.

Viesi mača sākumā bija krietni labāki metienu realizācijā un veiksmīgi ierobežoja Dončiču, kas ļāva pārsvarā iekrāt divciparu skaitli. Bertāns spēlē iesaistījās trīsarpus minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām, kad dalasieši bija iedzinējos ar 13:23.

Bertāns ar savu pirmo metienu bija nekļūdīgs, realizējot "trejaci" un panākot 19:25. Arī trešais viņa metiens aiz perimetra bija precīzs, bet turpmākie divi nesasniedza savu mērķi, latvietim laukumu pametot otrā ceturkšņa vidū, kad rezultāts bija 30:41. Pēc pirmajām 24 minūtēm laukuma saimnieki bija iedzinējos ar 43:54.

Otrajā puslaikā "Mavericks" uzbrukumi bija sekmīgāki un jau trešās ceturtdaļas vidū mājinieki pārņēma vadības grožus. Bertāns ceturtdaļas beigās spēlēja nedaudz vairāk kā minūti, bet dalasieši pārtraukumā devās jau ar 19 punktu pārsvaru. Pēdējo reizi rūjienietis laukumā devās nepilnu pusotru minūti pirms finālsvilpes.

Spēli klātienē apmeklēja "Mavericks" leģenda Dirks Novickis, kuram par godu pirms mača pie arēnas tika atklāta statuja.

"Mavericks" ar 18 uzvarām 34 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferencē, kur "Lakers" ar 13 uzvarām 33 cīņās ir 13.pozīcijā.

Mājas spēļu sērijas turpinājumā Dalasas basketbolisti otrdien tiksies ar Ņujorkas "Knicks".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu