Veic nezināmas injekcijas, bet diagnozi neizpauž. Navaļnijs atklāj, kā Krievijas cietumā tiek "ārstētas" viņa muguras sāpes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ieslodzītais Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs atklājis, ka cieš no smagām muguras sāpēm. Cietuma ārsti viņam diagnozi neatklāj, bet veikuši nezināmas injekcijas, liecina Navaļnija "Instagram" profilā publicētais ieraksts. 

Ārsti viņam skaidrojumus nesniedz, bet viņa rīcībā esošo medicīnisko dokumentu kopijas nav salasāmas. 

Rezultātā Navaļnijs sacīja, ka viņam nāksies tiesāties par tiesībām "kaut ko izlasīt savā medicīniskajā dokumentācijā".

Pēc Navaļnija teiktā,

muguras problēma saasinājās, jo viņš ilgstoši uzturējās stingrā režīma ieslodzījumā, kur 16 stundas dienā ir vai nu jāsēž uz dzelzs ķeblīša, vai jāstāv kājās.

Tikai pusotru mēnesi pēc tam, kad viņš sūdzējās par veselības problēmām, pie viņa ieradās ārsts, kurš nenosauca savu uzvārdu, neteica diagnozi un nepateica, kādu ārstēšanu viņš nozīmējis. Pēc vizītes Navaļnijam sāka ievadīt injekcijas. 

Kad Navaļnijs esot vaicājis, ko viņam dur, viņam atbildēts: "Ko ārsts lika. B vitamīnus, piemēram."

"Vitamīni ir lieliski, bet injekcijas nepalīdz, un vispār jūs jūtaties nedaudz neērti, kad jums tiek injicēts nezināms medikaments," rakstīts Navaļnija "Instagram" profilā. 

Navaļnijs mēģināja noskaidrot savu diagnozi un ārstēšanas plānu, taču uz viņa jautājumiem atbildes netika sniegtas.

Uzzinājis, ka viņam ir tiesības saņemt medicīniskās lapas kopiju, Navaļnijs uzrakstīja nepieciešamo iesniegumu. Rezultātā viņš saņēma kopiju, taču tajā gandrīz nav iespējams kaut ko noskaidrot. 

"Tagad es sūdzēšos tiesā par tiesībām lasīt kaut ko savā medicīniskajā dokumentācijā," raksta ieslodzītais. "Esmu jurists un mīlu tiesas, tikai advokāti ir nedaudz noguruši."

Kā ziņots, Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs, kurš šobrīd izcieš deviņu gadu cietumsodu labošanas darbu kolonijā Krievijā, paziņojis, ka kāds ieslodzītais ar sliktu higiēnu otrreiz ievietots viņa kamerā, iespējams, sodīšanas nolūkā, vēsta medijs "Meduza".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu