Aizvien vairāk iedzīvotāju uzskata, ka sliktākais Covid-19 posms ir pagājis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā aizvien vairāk cilvēku uzskata, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras. Šādam viedoklim sliecas piekrist 79% aptaujāto iedzīvotāju, kas ir līdz šim augstākais rādītājs, secināts "Benu aptiekas" Stresa termometra datos.

Salīdzinot ar pirms gada iegūtajiem datiem, situācija ir kardināli mainījusies, jo pērn decembrī tikai 10% domāja, ka sliktākais pandēmijas posms jau ir aiz muguras, savukārt šī gada jūlijā šādam viedoklim piekrita 58% respondentu.

Novembra izskaņā veiktajā aptaujā 6% bija pesimistiskāks redzējums, paužot viedokli, ka sliktākais pandēmijas posms vēl nav aiz muguras, bet vēl 15% konkrētu viedokli sniegt nevarēja. Tikmēr pirms gada 77% aptaujāto domāja, ka sliktākais Covid-19 posms vēl tikai gaidāms, bet 13% konkrētu viedokli sniegt nevarēja. Šī gada jūlijā veiktās aptaujas rezultāti atklāja, ka 21% tajā brīdī domāja, ka sliktākais pandēmijas posms vēl nav aiz muguras, bet katrs piektais jeb 21% konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Salīdzinot datus pēc aptaujāto dzimuma, nedaudz optimistiskāk uz situāciju Covid-19 sakarā raugās vīrieši -

viņu vidū 80% sliecas domāt, ka sliktākais pandēmijas posms jau ir aiz muguras, kamēr sievietēm šis rādītājs ir 77%. Tikmēr pretējās domās ir 7% vīriešu un 5% sieviešu, bet vēl 13% vīriešu un 18% sieviešu konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Pēc ģimenē lietotās sarunvalodas 79% latviešu un 71% krievvalodīgo sliecas piekrist, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras, pretējās domās ir 5% latviešu un 11% krievvalodīgo, bet vēl 16% latviešu un 17% krievvalodīgo konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Savukārt pēc respondentu izglītības līmeņa dati liecina, ka nedaudz optimistiskāki par Covid-19 situāciju ir iedzīvotāji ar augstāko izglītību -

viņu vidū 80% domā, ka sliktākais pandēmijas posms ir aiz muguras, kamēr iedzīvotājiem ar iegūtu vidējo izglītību šis rādītājs ir 76%. Pretēju viedokli pauda 5% aptaujāto ar iegūtu augstāko izglītību un 6% vidējo izglītību ieguvušo respondentu, bet vēl 14% un 16% respondentu katrā no minētajām grupām konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius", 28. līdz 29. novembrī aptaujājot 1468 respondentus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu