"Indexo" iesniegusi pieteikumu bankas licences saņemšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" iesniegusi pieteikumu Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) bankas licences saņemšanai, teikts "Indexo" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas pārstāvji norāda, ka kredītiestādes licences pieteikumā ietvertas normatīvos paredzētās sadaļas, proti, jaunās bankas dibināšanas dokumenti, iecerētās bankas biznesa plāns, dažādas jaunās bankas politikas, piemēram, Klientu politika, Kredītu politika, Ārpakalpojumu politika, Risku vadības politika un virkne citu nepieciešamo politiku, kā arī informācija un dokumenti par jaunās kredītiestādes akcionāriem un amatpersonu kandidātiem un citi nepieciešamie dokumenti.

"Šis ir būtisks, taču tikai pirmais solis jaunās "Indexo" bankas licencēšanas procesā - šobrīd esam gatavi ciešai sadarbībai ar FKTK un Eiropas Centrālo banku (ECB), lai virzītos uz licences saņemšanu," min "Indexo" valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem Valdis Siksnis.

Vienlaikus kompānijā atzīmē, ka "Indexo" šobrīd neizsaka prognozi par licences saņemšanas laiku, ņemot vērā cik darbietilpīgs un sarežģīts var būt jaunas kredītiestādes licencēšanas process. Iecerēts, ka īsi pēc licences saņemšanas "Indexo" banka sāks darbu - vispirms ieviešot privātpersonu pakalpojumus, kam vēlāk sekos arī uzņēmumu apkalpošanas uzsākšana.

Jau vēstīts, ka 2022.gada 19.decembrī tika reģistrēta "Indexo" meitaskompānija AS "IDX1R", kas vēlāk kļūs par "Indexo" banku. Jaunizveidotās kompānijas pamatkapitāls ir divi miljoni eiro.

"IDX1R" valdē iecelts Siksnis, bet uzņēmuma padomē iecelta "Indexo" bankas projekta vadītāja Tīna Kukka, "Indexo" privātpersonu segmenta attīstības vadītājs Vladimirs Bolbats un "Indexo" līdzdibinātājs un valdes loceklis Henriks Karmo.

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" lēmumu par "IDX1R" dibināšanu pieņēmusi 2022. gada 28.novembrī.

Tāpat ziņots, ka "Indexo" šovasar īstenoja akciju sākotnējo publisko piedāvājumu, kurā piesaistīja 7,49 miljonus eiro. "Indexo" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma mērķis bija piesaistīt investīcijas, lai dibinātu banku.

Kredītiestādes licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšlikuma.

Pēc "Nasdaq Riga" publicētās informācijas, "Indexo" lielākie akcionāri ir Karmo piederošā SIA "Perfect Match" ar 8,44% un Siksnim piederošā SIA "VSCAP" ar 6,45%. Pārējiem akcionāriem pieder mazāk nekā 5% "Indexo" akciju katram. Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" tika izveidota 2017.gadā. "Indexo" akciju tirdzniecības kods biržā "Nasdaq Riga" ir IDX1R.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu