F-1 leģenda Fetels nosauc, viņaprāt, visu laiku talantīgāko pilotu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sebastians Fetels
Sebastians Fetels Foto: dpa/scanpix

Četrkārtējais Pirmās formulas (F-1) čempions Sebastians Fetels, viesojoties podkāstā "Beyond The Grid", nosaucis, viņaprāt, visu laiku talantīgāko pilotu.

Arī pats Fetels noteikti ir uzskatāms par vienu no visu laiku labākajiem pilotiem. Galu galā, viņš uzvarām bagātāko pilotu sarakstā ierindojas trešajā vietā (aiz Luisa Hamiltona un Mihaela Šūmahera). Savukārt tikai trīs vīriem ir vairāk čempiona titulu nekā Fetelam - jau pieminētajiem Šūmaheram un Hamiltonam, kā arī Huanam Manuelam Fanhio.

Tomēr neviens no šiem pilotiem Fetela acīs nav visu laiku talantīgākais. Četrkārtējais čempions uzskata, ka "tīra" talanta ziņā neviens nav bijis pārāks par viņa bijušo komandas biedru "Ferrari" rindās, Kimi Raikonenu.

"Es domāju, ka Kimi bija laiku lielākais naturālais talants, ko jebkad esmu redzējis. Tas ir ja runājam tikai un vienīgi par ātrumu. Ja būtu [autosporta] disciplīna, kurā mašīnu būtu jāmaina katru dienu, Kimi konkurentus par apli apdzītu jau pēc desmit dienām. Tas tāpēc, ka viņam ir dabas dots talants.

Kimi nevajag laiku, lai pielāgotos mašīnai. Tu iedod viņam stūri un viņš zinās, ko darīt," sacīja Fetels.

Raikonens savas F-1 karjeras laikā izcīnīja 21 uzvaru, 18 "pole positon", kā arī 103 reizes kāpa uz goda pjedestāla. Somu pilots savu vienīgo čempiona titulu izcīnīja 2007. gada sezonā, pārstāvot "Ferrari". 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu