Latvijas Banka klientu kases no nākamā gada pārcels uz Pārdaugavu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Banka
Latvijas Banka Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Banka klientu kases no pašreizējās atrašanās vietas K.Valdemāra ielā 1B, Rīgā, no nākamā gada 2. janvāra pārcels uz Skaidrās naudas apstrādes centru Pārdaugavā, Bezdelīgu ielu 3, pavēstīja Latvijas Banka.

2022.gada 30.decembris būs pēdējā Latvijas Bankas kasu darba diena K. Valdemāra ielā 1B. Tās tiks slēgtas publiskam apmeklējumam, un telpas tiks pārveidotas apvienotās Latvijas Bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas darbinieku darba vajadzībām.

Turpmāk klienti, kas Latvijas Bankas klientu kasēs galvenokārt saņēma pakalpojumus, kuri saistīti ar skaidro naudu vai Kredītu reģistra ziņu izsniegšanu, aicināti doties uz Bezdelīgu ielu, kur būs izvietotas klientu kases, kā arī monētu automātiskās ieskaitīšanas iekārtas, kas ļaus iemaksāt sīknaudu un saņemt naudu bankas kontā.

Latvijas Bankā norāda, ka monētu maiņai būs iepriekš jāreģistrējas vietnē siknauda.bank.lv, kurā tiks piefiksēts klienta bankas konta numurs un rekvizīti. Klients saņems lietotāja ID un izveidos paroli, kuru izmantot monētu ieskaitīšanas laikā. Reģistrācija jāveic vienu reizi, piešķirtais lietotāja ID un parole darbosies visiem turpmākajiem monētu maiņas darījumiem.

Ja maināmo monētu skaits ir mazāks par 100, arī turpmāk varēs izmantot iespēju tās apmainīt klātienē un uzreiz saņemt vēlamās nominālvērtības eiro naudas zīmes. Klienti, kuri vēlēsies naudu ieskaitīt bankas kontā, to saņems dažu minūšu laikā, ja vien konts ir bankā, kas ieviesusi zibmaksājumus.

Latvijas Bankas klientu kasēs klātienē tiek nodrošināta lata naudas zīmju apmaiņa pret eiro, bojātu eiro un lata naudas zīmju apmaiņa, aizdomīgas naudas pārbaude, eiro naudas zīmju maiņa pret citas nominālvērtības eiro naudas zīmēm, vietnē e-monetas.lv iegādāto kolekcijas monētu un citu numismātikas produktu, kā arī eiro piemiņas monētu tīstokļu izsniegšana, kredītiestāžu skaidrās naudas darījumi, Kredītu reģistra ziņu izsniegšana pēc iepriekšēja pieraksta gadījumos, kad klients nevar saņemt attiecīgās ziņas attālināti elektroniski vai pasta sūtījuma veidā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu