Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO Kailas krūtis un "striptīzs dzīvajā" - kādus garderobes fiasko piedzīvojušas daiļslidošanas spožākās zvaigznes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gabriela Papadakis un Gijons Sizerons
Gabriela Papadakis un Gijons Sizerons Foto: AFP/SCANPIX

Daiļslidošana ir sporta veids, kurā rezultātu izšķir sportistu grācija, radošums un, protams, arī fiziskās spējas. Bet reizēm patraucē vēl viens mainīgais - sportistu tērpi, kas atsevišķos gadījumos ir noveduši pie visai apkaunojošiem brīžiem.

Piemēram, 2018. gada olimpiskajās spēlēs vieni no favorītiem bija Gabriela Papadakis un Gijons Sizerons. Tomēr slidojuma laikā Papadakis kostīms pievīla savu valkātāju, kā rezultātā, iespējams, cieta arī franču vērtējums. Galu galā pati slidotāja pēcāk atzina, ka palikšana ar atkailinātu krūti viņu ietekmējusi.

"Olimpiskajās spēlēs piedzīvoju savu ļaunāko murgu," uz neveiklo brīdi atskatījās Papadakis.

Gabriela Papadakis un Gijons Sizerons
Gabriela Papadakis un Gijons Sizerons Foto: Reuters/ScanPix

Līdzīgs incidents tika pieredzēts Krievijas pāru atlases slidojumos. Viktorija Siņicina un Ņikita Kacalapovs rādīja savu jauno programmu, bet faniem atmiņā, visticamāk, palika tieši sportistes kleitas fiasko, nevis pats slidojums.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Youtube" video

Ar neveiksmi atlases slidojumos Siņicinas "prieki" gan nebeidzās. Līdzīgs liktenis viņas kleitu piemeklēja arī 2018. gada "Skate Canada International" turnīrā.

Piezīme - neveiklā epizode redzama pie video laika atzīmes 2:09

Papadakis nebija vienīgā daiļslidotāja, kuras kleita viņu pievīla 2018. gada olimpiskajās spēlēs. Arī mājinieces Juras Miņas kleita pāru slidojuma laikā neizturēja "slodzi", tiesa šoreiz neatkailinājās slidotājas krūtis. Pati Miņa uz notikušo atskatījās ar nelielu humora devu.

"Neskatoties uz problēmām ar kostīmu, es izbaudīju sacensības Olimpiādē un savu skatītāju priekšā. Apsolu, ka uz individuālajām sacensībām uzšūšu jaunu kleitu," toreiz sacīja Miņa.

Arī viena no visu laiku slavenākajām daiļslidotājām Tonja Hārdinga reiz sastapās ar kostīma brāķi. 1993. gada ASV čempionātā pašā slidojuma sākumā atpogājās viņas kleita. Hārdinga nekavējoties aizslidoja līdz tiesnešiem, lūdzot atļauju slidojumu sākt no jauna. Tiesneši Hārdingas lūgumu apmierināja.

Viens no pēdējo laiku slavenākajiem "garderobes" fiasko pavisam noteikti ir Aļinas Zagitovas cīņa ar viņas ādas jaku. Zagitova savus fanus vairākkārt priecējusi, attēlojot slaveno videospēles tēlu Laru Kroftu, bet šajā reizē viņas neveiksme kļuva arī par virālu "TikTok" video.

Protams, ar apģērba problēmām slidojuma laikā saskaras ne tikai sievietes. 2017. gada Eiropas čempionātā Kristofers Bojadi un Zoja Džounsa izcīnīja vien 14. vietu. Īsajā programmā Bojadi krekla rāvējslēdzējs slidojuma gaitā palēnām sāka attaisīties.

Savukārt 1992. gada pasaules čempionāta pāru slidojumā soma Petri Koko biksēs tieši uz pēcpuses izveidojās caurums. Nav šaubu, ka sportists to juta, jo pēc slidojuma viņš teju nepaklanījās. 

2009. gada Eiropas čempionātā Krievijas slidotāja Jekaterina Rubļova savu slidojumu nodēvēja par "striptīzu dzīvajā", jo viņas kleitas lencīte pārplīsa, kā rezultātā kleita nošļuka arī no viņas krūšu daļas.

"Neprasiet man par slidojumu. Es daudz neatceros, jo pusi dejas koncentrējos uz kleitu. Centos pieturēt savu kleitu, bet ir tik daudz dažādu figūru. Šausmas! Gluži kā striptīzs dzīvajā [ēterā]. Paldies Vaņam, kurš mani piesedza, cik vien varēja. Neatceros, kā pabeidzām slidojumu, jo domāju tikai par kleitu," pēcāk sacīja Rubļova.

Piemēru, kā veikli tikt galā ar līdzīga rakstura problēmām, 2019. gada "Skate-America" sacensībās parādīja Aleksandra Stepanova. Slidojuma vidū viņas partneris Ivans Bukins ar slidu nošķēla daļu savas partneres kleitas, bet Stepanova teju nemanāmi noplēsto kleitas daļu savāca un noslēpa.

Piezīme - epizode, kurā Bukins nošķeļ daļu Stepanovas kleitas, redzama pie video laika atzīmes 2:03

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu