Rīgas Zoodārzā svērs ziemeļbrieža Elmo ragus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rīgas Zooloģiskais dārzs.

Ceturtdien, 29. decembrī, plkst. 11 zoodārzā svērs ziemeļbrieža Elmo ragus, kurus tas nometa 7. decembrī.

Pasākuma laikā sanākušie varēs vērot arī briežu saimes mielošanos ar vislielāko gardumu - ķērpjiem, par kuriem tieši šajā dienā parūpējies Pauls Erlands Tauriņš.

Pērn Elmo galvas rota svēra precīzi septiņus kilogramus.

Interesenti varēja piedalīties prognožu spēlē, minot ziemeļbrieža Elmo galvas rotas svaru. Precīzākā minējuma autors balvā saņems Gada abonementu Rīgas zooloģiskā dārza un filiāles "Cīruļi" apmeklējumam visai ģimenei un arī paša Elmo šī gada ragus.

Ziemeļbriedis ir vienīgais briežu dzimtas pārstāvis, kura abu dzimumu dzīvniekiem galvas rotā ragi. Mātītēm tie ir mazāki, taču tēviņiem tie var būt ļoti lieli.

Rīgas Zooloģiskajā dārzā mītošie meža ziemeļbrieži ir augumā lielākā ziemeļbriežu pasuga un savvaļā sastopama Somijā un Karēlijā. Ziemeļbriedis ir ierakstīts Pasaules Sarkanajā grāmatā kā jutīga suga, savukārt nebrīves populācijas menedžmentu regulē Eiropas ex situ programma (EEP).

Tās mērķis ir zooloģiskajos dārzos uzturēt kvalitatīvu un ģenētiski daudzveidīgu dzīvnieku populāciju. Šajā darbā jau daudzus gadus aktīvi iesaistās arī Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs. 2022. gadā Rīgā piedzima ziemeļbriežu meitene Lea, kas arī patlaban dzīvo kopā ar visu pārējo briežu saimi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu