Gadumijas pasākumi Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdienas, 31. decembra, vakarā laukumā pie Rīgas Kongresu nama un Rātslaukumā no plkst. 21 līdz plkst. 2 varēs baudīt gan kultūras programmu ar dažādu mūziķu uzstāšanos, gan gaismas un mūzikas improvizāciju.

Laukumā pie Rīgas Kongresu nama primāri jauniešu auditorijai uzstāsies humorroka grupa "Pirmais kurss", grupa "Carnival Youth", reperis Ansis ar pavadošajiem mūziķiem, kā arī repa apvienība "Kreisais krasts". Pasākumu vadīs Aivis Ceriņš.

Savukārt Rātslaukumā plašākai auditorijai muzicēs rokgrupa "Dzelzs Vilks", Ralfs Eilands ar pavadošajiem mūziķiem, bungu un dūdu grupa "Auļi", kā arī alternatīvā roka grupa "Sudden Lights". Pasākumu vadīs Uģis Joksts.

Abās norises vietās gadumijā tieši pusnaktī papildus kultūras programmai ir paredzēta arī neliela gaismas un mūzikas improvizācija.

Tāpat rīdziniekiem un pilsētas viesiem gadumijā līdz plkst. 2 būs pieejams svētku dāvanu un gardumu tirdziņš ar kultūras programmu Doma laukumā un ar muzikālo noformējumu, panorāmas ratu un "Trušu karalisti" Esplanādes parkā.

Būs iespēja arī izstaigāt "Ziemassvētku gaismas taku", aplūkojot mirdzošus gaismas objektus, kur tos papildinās pazīstamas melodijas.

Lai būtu vieglāk apmeklēt gadumijas pasākumus, 31.decembrī un 1.janvārī Rīgas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas, kā arī tiks norīkoti papildreisi.

Rīgā šogad pašvaldības organizētas uguņošanas nebūs.

Šāds lēmums skaidrojams ar starptautisko ģeopolitisko situāciju un trokšņu līmeni, kas var asociēties ar karu, kā arī ar vēlmi mazināt vides piesārņojumu un netraumēt mājdzīvniekus. Rīgas pašvaldība arī aicina iedzīvotājus gadumijā neizmantot pirotehnikas izstrādājumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu