"Es to nespēju cienīt..." Džordans jau atkal izpelnījies asu kritiku no sava amata brāļa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Maikls Džordans jau atkal nonācis kritikas krustugunīs. Šoreiz bijušajam konkurentam neglaimojošus vārdus, viesojoties podkāstā "The Pivot", veltīja Aizeja Tomass.

Ir pagājuši jau vairāk nekā divi gadi, kopš dienas gaismu ieraudzīja Džordana slavenais dokumentālais seriāls "Pēdējā deja" ("Last Dance"). Jau toreiz tas aizskāra daudzus basketbolistus, tai skaitā Džordana ilggadējo cīņu biedru Skotiju Pipenu. Tomēr šis 10 sēriju dokumentālais materiāls sarunu epicentrā laiku pa laikam nonāk vēl tagad.

Šoreiz runa ir par vienu no fragmentiem, kurā Džordans kādreizējo Detroitas "Pistons" superzvaigzni Aizeju Tomasu nosauc par kretīnu.

Tomasa un Džordana attiecības jau izsenis publiskajā telpā tiek attēlotas kā negatīvas. Un šoreiz, viesojoties podkāstā "The Pivot", eļļu ugunij atkal pielējis pats Tomass.

"Skatoties dokumentālo seriālu, mani sarūgtināja tas, ka čalis, kurš bija kretīns pret burtiski visiem apkārtējiem, mani nosauc par kretīnu. Es pret viņu allaž izturējos jauki," sacīja Tomass.

Leģendārais saspēles vadītājs, kurš NBA ienāca trīs gadus ātrāk nekā Džordans, atklāja, ka palīdzējis viņam iejusties Čikāgā.

"Es nemeloju. Es nāku no Čikāgas rietumu daļas. Kad Maikls ieradās Čikāgā, es viņam pamatīgi atviegloju dzīvi Čikāgas rietumos. Mana ģimene par viņu parūpējās. Mana māsa un viņa brālis pavadīja laiku kopā. Mans māsasdēls ar Maiklu Džordanu kopā dzīvoja. Es uzsveru vēlreiz - viņš kopā ar Maiklu dzīvoja! Līdz ar to visas šis runas par to, ka es biju kretīns... Nē, nē, nē. Es pret tevi izturējos labi," atcerējās Tomass.

"Pistons" bija komanda, kura Džordanu viņa karjeras sākumā burtiski dauzīja visvairāk. Džordans uzskatīja, ka fizisko spēli "diriģēja" tieši Tomass, kurš norādīja, ka nekad nav sitis Džordanam, bet to darīja viņa komandas biedri.

Tomēr, kā atzina Tomass, viņam visvairāk nepaticis "Bulls" tā laika komandas prezidenta Džerija Krausa attēlojums dokumentālajā seriālā.

Nav noslēpums, ka Džordans seriāla saturu pamatīgi filtrējis, bet pie skatītājiem nonāca galaprodukts, kurā nu jau mirušais Krauss brīžiem tiek izsmiets un attēlots ne pārāk pozitīvā gaismā.

Tomass norādīja, ka, viņaprāt, tā bijusi necieņa pret leģendāru komandas vadītāju. Pēc Tomasa domām, astoņdesmitajos gados komandu vadītāju vidū bijuši pieci izteikti "dūži" - Reds Auerbahs, Džerijs Vests, Džeks Makloskijs, Veins Embrijs un jau pieminētais Džerijs Krauss.

"Tas, kā viņi izturējās pret Krausu... Iedomājieties, ka jūs iekāpjat savas komandas autobusā un komandas prezidents tur sēž. Jūs ejat garām viņam un izsmejat viņu? Tas ir pieņemami? Nekur citur profesionālajā sportā ko tādu mēs nepieredzētu," norādīja bijušais saspēles vadītājs.

"Kas vēl man lika vilties... Cilvēks [Krauss] ir miris. Seriālu skatās viņa ģimene, bērni. Tā nevajag darīt. Es to nespēju cienīt," noteica bijušais basketbolists.

Tomass savas profesionālās karjeras laikā izcīnīja divus čempiona titulus, vairākkārt no izslēgšanas spēlēm izslēdzot tieši Džordanu un viņa "Bulls".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu