Ķengaragā par alkohola lietošanu un neatbilstošiem dzīvošanas apstākļiem no tēva nošķir bērnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rīgas Pašvaldības policija.

Svētdien, 25. decembrī, pulksten 18.30 Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki pēc sociālā dienesta lūguma Ķengaragā apsekoja ģimeni, lai pārliecinātos par to, vai dzīvoklī netiek lietots alkohols nepilngadīga bērna klātbūtnē, kā arī, vai dzīvesvietā ir labvēlīgi apstākļi bērna dzīvošanai, vēsta Rīgas pašvaldības policija.

Ierodoties notikuma vietā, dzīvokļa durvis atvēra vīrietis manāmā alkohola reibumā, kurš tika informēts par policijas ierašanās iemeslu, pēc kā likumsargus ieaicināja dzīvesvietā. Kārtības sargi dzīvoklī sastapa vēl divas personas – vīrieša deviņus gadus veco meitu un viņa brāli, kurš arī bija manāmā alkohola reibumā.

Apskatot dzīvokli, konstatēts, ka tajā valda nekārtība – lipīgas grīdas, izmētātas drēbes, cigarešu izsmēķi, vairākas alkoholisko dzērienu pudeles un ēdiena paliekas.

Tāpat deviņus gadus vecās meitenes istabā nebija gaismas un atbilstoši iekārtotas guļamvietas, kā arī pie sienas nebija salabota elektrības rozete.

Pārrunu laikā noskaidrojās, ka ģimenei nav neviena radinieka, kurš dzīvotu Rīgā un konkrētajā brīdī varētu ierasties notikuma vietā, lai uzņemtos nepilngadīgās meitenes pieskatīšanu.

Ņemot vērā situāciju, bērna tēvam tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, kas uzrādīja 3,19 promiļu reibumu, pēc kā tika pieņemts lēmums bērnu nogādāt krīzes centrā.

Pret bērna tēvu tika sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi – par bērna uzraudzīšanu alkohola reibumā un par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu, nenodrošinot veselībai un dzīvībai labvēlīgus dzīvošanas apstākļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu