VIDEO Incidents Rīgas zoodārzā: apmeklētājs ar kāposta lapu apdraudējis žirafes veselību (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Trešdien kāds apmeklētājs metis zooloģiskā dārza žirafei kāposta lapu, informēja Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs.

Zooloģiskā dārza novērošanas kameras vakar pēcpusdienā fiksējušas "nepatīkamu starpgadījumu" - apmeklētājs metis palielu priekšmetu žirafes Vakilijas voljērā, lai izraisītu dzīvnieka interesi, tādējādi pārkāpjot Zooloģiskā dārza iekšējās kārtības noteikumus un apdraudot dārza iemītnieka veselību un pat dzīvību. Vēlāk šis priekšmets tika identificēts kā kāposta lapa.

Tā kā žirafe Vakilija gulēja uz zemes, tad pārbīlī centusies pielekt kājās, kas šiem dzīvniekiem ir visai neveikls process, līdz ar to tā varējusi savainoties pret nožogojumu, uzsver zoodārza darbinieki.

Savukārt nesankcionēta barošana jauc zooloģiskā dārza iemītnieku vielmaiņas balansu, kā rezultātā var attīstīties gremošanas trakta problēmas un zarnu iekaisumi, kas atsevišķos gadījumos var novest pie dzīvnieka bojāejas, dzīvniekus nebarot mudina zoodārzs.

Arī apgalvojums, ko izmantojot barotkāri apmeklētāji, ka tas esot tikai burkāns, kāposts vai ābols, neesot pieņemams, jo ilgstoši lielā daudzumā uzņemot viena veida kārumus, dzīvniekam rodoties atsevišķu barības vielu pārprodukcija organismā un sāta sajūta. Tādēļ tas neapēdot zoodārza darbinieku pasniegto barības porciju un neuzņem daudzas citas nepieciešamās barības vielas.

Dzīvnieks pamazām kļūst apātisks, tam sāp vēders, var būt caureja, kažoks kļūst nespodrs un izskatās kā izplūkāts. Smagākos gadījumos sekas esot bēdīgas, atzīmē dzīvnieku kopēji.

Zooloģiskais dārzs atgādina par ziemeļbriedēnu Merkūriju, kurš pirms pāris gadiem nomira neatļautas barošanas dēļ. Savukārt vēl agrāk nomira piecu dienu vecs jērs Lauku sētā, kurš bija sabarots ar maizi.

Dzīvnieku diētas sastādīšana zooloģiskajos dārzos ir komplicēts process, kurā jāņem vērā milzum daudz faktoru, tostarp gan sezona, enerģijas patēriņš, nepieciešamība pēc barības vielām, dzīvnieka vecums un dzimums, fiziskā kondīcija un vēl vesela virkne nianšu, norāda zoodārzs. Tādēļ Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs aicina apmeklētājus ievērot iekšējās kārtības noteikumus.

Video: Incidents zoodārzā

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu